urv

Professionals de la URV engeguen un projecte per dinamitzar el turisme a l'Amèrica Llatina

L'objectiu és dotar d'eines diversos territoris amb potencial | Es tracta d'una cooperació a càrrec de la URV Solidària

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol posar el seu coneixement en gestió i potenciament turístic a disposició de diversos territoris de l'Amèrica Llatina per tal de dinamitzar l'atractiu de diverses zones amb grans possibilitats de fer un salt endavant i consolidar-se com a indrets turístics de referència. La proposta inclou a estudiants, professors i exalumnes de la Facultat de Turisme i Geografia, i fa anys que està en marxa.

L'acció, a cavall entre la recerca i l'activitat de la URV Solidària, té un objectiu clar: que els agents de la zona puguin dissenyar i aplicar una planificació turística òptima, adequada a les seves característiques i punts forts, per tal de destacar en el seu desenvolupament autosuficient gràcies a la crossa del turisme. I, per a això, la URV posa a la seva disposició els seus coneixements i metodologia de treball necessària. Aquest agost serà el cas de Huila, Colòmbia.

El projecte de la URV vol dinamitzar turísticament un dels parcs arqueològics més importants de Colòmbia

La cooperació vol suposar un impuls necessari en un dels parcs arqueològics de més valor del país,  al sud del desert de Tatacoa, i s'espera que la dinamització en el camp del turisme el converteixi en un dels punts de referència de la zona. «El paper de la cooperació dels investigadors ha de ser d'anàlisi i formació perquè sigui el mateix territori qui dissenyi les estratègies  per al seu desenvolupament turístic», ha valorat la impulsora del projecte i professora a la URV Marta Nel-lo.

«Han de ser els agents públics i privats del territori i la població els que agafin el lideratge», defensa,  perquè el turisme suposa una de les eines clau amb més potència  per a consolidar el creixement i la riquesa de la zona. Abans de Colòmbia, ja s'han dut a terme projectes similars a Cuba, Brasil o Panamà, i també està previst desenvolupar-ne un altre a Costa Rica pròximament.

També et pot interessar