Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra

Les vacances d'estiu dels Mossos provoquen una manca considerable de seguretat

Per evitar aquesta situació, Interior proposa la creació de 1.500 places més | Els sindicats asseguren que la mesura no solucionarà res

Les vacances d'estiu preocupen els Mossos d'Esquadra, que preveuen una manca d'efectius de seguretat ciutadana en diversos punts de Catalunya. Tal com apunta 'Crónica Global', els sindicats fa temps que lluiten per canviar aquesta situació i és que en municipis com Santa Coloma de Gramenet o Sant Vicenç dels Horts, actualment, només hi ha una patrulla activa.

No obstant això, el mitjà assegura que a Barcelona, tot i ser l'epicentre català, les circumstàncies són semblants: Nou Barris, un districte amb més de 168.000 habitants —una població bastant superior a la de Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts— només compta amb una única patrulla per al torn de tardes

Imma Viures, la portaveu del Sindicat Autònom Policial (SAP), lamenta que  la situació es deu al període vacacional i estima que hi ha una reducció del 20% d'agents disponibles en cada torn de dies lliures, per tant això implica una reflexió sobre la distribució de les tasques que duu a terme cada efectiu.

Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra
El conseller d'Interior, Miquel Buch relata que s'han creat quasi 2.000 per omplir la manca d'agents | Cedida

Més places per evitar la manca d'agents

La Conselleria d'Interior assegura que el cos dels Mossos d'Esquadra comptava, a finals del 2018, amb un total de 16.610 agents. El conseller d'Interior, Miquel Buch, relata que s'han creat 750 places i que se'n crearan encara més amb l'objectiu d'arribar als 18.000 i no patir aquestes situacions.

No obstant això, Viures critica que quasi 2.000 efectius que Buch vol afegir és un «dèficit» que es va calcular en base a les necessitats de fa gairebé una dècada, molt distants a les actuals, i afirma que es tracta de dades obsoletesque no serveixen perquè «el model de seguretat ha canviat i la població ha augmentat».       

D'altra banda, fonts policials declaren que «la Generalitat ha d'invertir en seguretat pública» i alerten que la situació és precària, ja que hi ha falta de fons i desencadenarà la creació d'«una Policia 'low-cost' i patrulles ciutadanes, com ja es pot veure en alguns municipis».           

També et pot interessar...