Vall d'Hebron inaugura una unitat dedicada a les noves teràpies cel·lulars contra el càncer

És la primera de l'Estat | Té 12 habitacions i capacitat per tractar 140 pacients l'any
La Vall d'Hebron, en arxiu
L'Hospital Universitari Vall d'Hebron, primer de tot l'estat en tenir una unitat dedicada exclusivament als nous tractaments cel·lulars contra el càncer | CatalunyaDiari.cat

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron inaugura la primera unitat a l'estat espanyol dedicada exclusivament als nous tractaments cel·lulars contra el càncer, sobretot de la sang i dels ganglis limfàtics, com la teràpia CAR-T. Aquest és un tractament molt innovador que consisteix a «reprogramar» cèl·lules del pacient perquè el mateix sistema immunitari ataqui la malaltia.

 

 

Capacitat per a 140 pacients a l'any

«És un tractament que ha vingut per quedar-se i que formarà part de l'arsenal terapèutic contra el càncer per als nostres pacients. Amb aquesta unitat, única, ens anticipem al que vindrà», afirma el cap del Servei d'Hematologia, el doctor Francesc Bosch. Amb 12 llits i una capacitat per a 140 pacients a l'any, la unitat anticipa un salt exponencial en l'aplicació d'aquestes teràpies, ja que fins ara l'hospital ha tractat amb CAR-T una vintena de pacients, el primer el juliol de l'any passat.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari