Els veïns de Blanes es manifestaran aquest divendres 'Per uns barris més segurs'

L'impacte de l'oci nocturn massificat ha arribat a una situació límit, amb actes vandàlics i soroll continuat durant tota la matinada

Els veïns de Blanes es manifestaran aquest divendres 'Per uns barris més segurs'
Els veïns de Blanes es manifestaran aquest divendres 'Per uns barris més segurs' | cedida

Aquest pròxim divendres, 30 d'agost, a les set de la tarda, veïnes i veïns de Blanes han convocat una manifestació per protestar contra la inseguretat, el vandalisme i el soroll que provoquen les zones d'oci nocturn del municipi.

Els blanencs denuncien una situació crítica, en la qual la massificació, l'incivisme i el descontrol generalitzat de discoteques i espais d'oci nocturn els allunya dels seus carrers i els impedeix dormir. A més a més, els convocants de la manifestació alerten que en bona part d'aquests equipaments es permet l'accés irregular de menors d'edat.

Blanes, zona d'oci nocturn de Barcelona...

Els estius dels darrers anys estan convertint Blanes en una zona més de l'oci nocturn de la metròpoli catalana. Tot i els 60 km que separen el municipi selvatà de la capital, l'oferta de discoteques, la manca de control d'accessos a menors i el fet d'esdevenir un municipi envejable de la Costa Brava, han fet que sigui un pol d'atracció per a joves i turistes, que aprofiten que l'oferta nocturna s'allarga fins a la sortida del sol.

D'aquesta manera, l'impacte massiu del turisme d'oci nocturn està dilapidant la tranquil·litat dels blanencs, que davant dels actes incívics a la via pública, el desordre i la inseguretat creixent, els han portat a prendre les regnes i organitzar una primera manifestació aquest divendres, 30 d'agost.

Manifestació divendres, a les 19.00h

A hores d'ara, i segons apunten els convocants de la manifestació, l'Ajuntament s'ha mostrat incapaç de trobar uns mecanismes ràpids i eficients per tal de posar fi a la situació insostenible que viuen els carrers de Blanes, especialment els carrers Eivissa, Mediterrani i Oliveres, al barri dels Pins.

Els veïns que més pateixen les conseqüències del descontrol nocturn fan una crida a la resta de blanencs, però també dels municipis  de la Costa Brava que estan patint les conseqüències de la massificació turística, per tal de convertir la manifestació en un clam conjunt per la regulació d'aquests espais, i poder recuperar així la seguretat i el dret legítim de poder dormir amb tranquil·litat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari