El 'Chicle' a la presó: Un «llop solitari» amb múltiples conflictes amb els seus companys

José Enrique Abuín espera, a la presó, a ser jutjat per l'assassinat de Diana Quer a partir del 29 d'octubre

El 'Chicle', José Enrique Abuín, autor del mediàtic assassinat de Diana Quer, fa un any i mig que està ingressat a la presó de Lleó de Mansilla de las Mulas. Ara, alguns testimonis han revelat que durant aquest temps ha romangut pràcticament aïllat, conseqüència d'haver protagonitzat més d'un episodi conflictiu amb algun dels seus companys de reixa.

Després de diversos mesos d'investigació,  Abuín va ser detingut pel segrest, assassinat i violació de la jove madrilenya Diana Quer el 29 de desembre del 2017.  Uns dies després del crim va confessar el lloc on es trobava el cos de la víctima, un pou d'una antiga fàbrica de gasoses. La matinada del 21 al 22 d'agost de 2016, Abuín va raptar Quer durant les festes d'agost de la població a Pobra de Caramiñal (La Corunya).  La va introduir en un maleter, la va agredir sexualment i la va escanyar.

Pas conflictiu per la presó

Per el 'Chicle' aquesta estança a la resó no és la seva primera experiència entre reixes. Uns anys abans del crim, Abuín ja havia complert condemnes per tràfic de drogues. Tot i això, segons recull 'El Epsañol', sembla que aquesta vegada no té res a veure amb l'anterior, pels múltiples conflictes en què ja s'ha vist involucrat.

Carcel León

El centre penitenciari de Lleó on està reclòs El 'Chicle' | España Diario

Durant les primeres setmanes, va estar dins un mòdul de respecte amb presos poc conflictius. La seva actitud va ser pèssima, segons els funcionaris.  Va ser agressiu, no col·laborava i es negava a fer les tasques de neteja bàsiques. Farts, els funcionaris el van enviar a un mòdul més restrictiu.

En aquest, amb delinqüents més perillosos, segons 'El Español', la cosa va canviar. Va ser ell qui va començar a rebre amenaces, insults fins i tot a ser agredit.  Donat la tensió generada, va haver de ser retornat al mòdul inicial. Després d'això, el 'Chicle' es mostra més dòcil. Ja no hi ha protestes, fa les seves tasques assignades fins i tot participa en tallers de la presó. Així i tot la seva interacció amb la resta de pres és gairebé nul·la. Es manté aïllat i pràcticament no es comunica amb ningú.

Segon pas per la banqueta en poc temps

De moment, el 'Chicle' romandrà com a intern en aquest centre fins que s'iniciï el judici pel cas de Diana Quer. Està previst que la primera vista oral tingui lloc el 29 d'octubre.  Durant els dies que duri el procediment, que es preveu queno s'allargui més del 12 de novembre, Abuín passarà les nits i les hores fora dels jutjats en una presó gallega.

A la espera que se dicte sentencia por la muerte de Diana, por la cual la fiscalía y las acusaciones le piden Prisión Permanente Revisable, José Enrique Abuín ya cumple una primera condena. A finales de abril, la Audiencia Provincial de A Coruña dictaminó que cumpliera 5 años de cárcel por el intento de secuestro de la chica de Boiro, suceso que desencadenó su detención y vinculo con la desaparición de Diana Quer. 

A l'espera que es dicti sentència per la mort de Diana, per la qual la fiscalia i les acusacions li demanen Presó Permanent Revisable, José Enrique Abuín ja compleix una primera condemna. A finals d'abril, l'Audiència Provincial de la Corunya va dictaminar que complís 5 anys de presó per l'intent de segrest de la noia de Boiro, succés que va desencadenar la seva detenció i vincle amb la desaparició de Diana Quer.

També et pot interessar...