Imatge de la riera de Sant Climent i la platja de Viladecans.

Tanca una nova platja a Catalunya per la revetlla de Sant Joan

Viladecans se suma a les mesures que han pres Gavà i Castelldefels

Queda poc més d'una setmana per la revetlla de Sant Joan i els ajuntaments costaners es van pronunciant sobre l'obertura o tancament de les seves platges. Tot i dependre dels municipis, la postura del Procicat és clara: recomana tancar les platges en cas que no s'hi pugui controlar l'accés ni l'aforament. 

Seguint aquestes recomanacions, Gavà i Castelldefels van anunciar el tancament de la zona costanera per la revetlla. Ara ha estat el torn de Viladecans, que ha pres la mateixa decisió que els seus veïns i tancarà les platges. Les mesures es prenen per evitar aglomeracions que puguin generar un brot de covid-19.

La decisió, però, no serà per a tothom i hi haurà excepcions seguint les recomanacions del Procicat. Els veïns de la zona i els clients de la guingueta de la platja i del restaurant a l'aparcament de la Murtra, podran accedir-hi.

En cas dels establiments d'hostaleria, l'Ajuntament del municipi del Baix Llobregat vigilarà que tots compleixin les mesures indicades: l'acompliment dels aforaments i els horaris permesos. A més, també van participar en una reunió de municipis metropolitana. En aquesta es va anunciar la «voluntat» de tots ells mantenir les seves platges obertes.

Les recomanacions de Protecció Civil

L'oci nocturn català reobrirà les portes abans de la revetlla de Sant Joan. Concretament, el 21 de juny podran obrir les portes amb un 50% d'aforament. Tot i això, la principal preocupació de Protecció Civil se centra en les possibles aglomeracions a les platges.

Per aquest motiu s'ha fet arribar un document als ajuntaments amb les pautes de seguretat per a la revetlla. La recomanació principal als municipis de costa és tancar les platges. Sobretot en cas que no s'hi pugui controlar l'accés ni l'aforament. 

D'aquesta manera s'evitaran possibles brots de coronavirus, ja que les aglomeracions són un dels principals factors de risc de contagis. A més, es compta amb el consum d'aliments i begudes, fet que ho agreuja. 

Protecció Civil demana orientar la celebració cap a activitats de format reduït i recomana evitar les aglomeracions «en espais no controlats o activitats no organitzades», com poden ser les platges.