Vodafone proposa als sindicats un ERE per quasi el 25% de la plantilla

La companyia ha al·legat que es tracten de «raons econòmiques, productives i organitzatives»

Vodafone acomiadarà a una part de la plantilla de Catalunya
Vodafone acomiadarà a una part de la plantilla de Catalunya | ADSLZone

Vodafone ha comunicat als representants dels treballadors l’obertura d’un procediment d’acomiadament col·lectiu que afectarà a totes les comunitats autònomes, inclosa Catalunya. En total, s’espera reduir la plantilla un 23,5% per «raons econòmiques, productives i organitzatives».

L’operadora ha detallat que ha convocat el sindicat de treballadors de Catalunya, juntament amb les altres comunitats, per iniciar a finals de gener el període de consultes d’aquest Expedient de Regulació de Treball, reconegut amb les sigles ERE, un procés que es prolongarà durant un mes i en el qual l’empresa buscarà un acord amb els representants dels treballadors.

Al respecte, afirma que: «sent sensible a l’impacte d’aquesta mesura, aborda la negociació amb la determinació d’arribar al millor acord possible, tant pels empleats com pels empresaris».

Vodafone ha fet públic que l'empresa ja ha patit alguna caiguda d'ingressos
Vodafone ha fet públic que l'empresa ja ha patit alguna caiguda d'ingressos | Cedida

 

Vodafone espera revertir la negativa evolució del negoci

La companyia ha explicat que amb aquest procediment que arranca avui mateix, 10 de gener, s’espera «revertir la negativa evolució del negoci, reforçar la seva sostenibilitat, protegir la capacitat de inversió i dissenyar una organització més competitiva i millor adaptada al que demanen els clients». És per això que la companyia assegura que s’ha vist obligada a reduir a plantilla, que afectarà un gran nombre de treballadors distribuïts per tota Catalunya.

Així, Vodafone senyala que amb l’actual context de mercat la demanda de serveis segueix creixent exponencialment, però en canvi els preus no augmenten, fet que es veu relaxat en què més del 50% de les altes de línia o internet estan associades amb ofertes «low i mèdium cost».

L’empresa ja ha tingut diverses caigudes dels ingressos

La companyia assegura que això l’obliga a tenir una estructura de costos preparada per competir amb èxit en tots els segments, una situació que ha dut ja a diverses caigudes dels ingressos i del resultat brut d’explotació en el primer semestre de l’exercici actual.

Així mateix, també agrega que les actuals expectatives dels clients, que exigeixen una relació àgil, senzilla i immediata, duen a Vodafone a buscar un model organitzatiu més simplificat i que reforci la coordinació i sinergies entre els equips.


Comentaris

envia el comentari