La periodista de Catalunya Ràdio, Xantal Llavina, ha superat el càncer

Xantal Llavina torna a Catalunya Ràdio i causa impacte amb la confessió més íntima

Xantal Llavina ha concedit una de les seves entrevistes més personals

Xantal Llavina, periodista de TV3 i Catalunya Ràdio, va reaparèixer aquest cap de setmana a 'El Suplement', presentat per Roger Escapa. Així, Llavina ha concedit una entrevista per explicar la seva experiència en la curació del càncer de mama, el qual li van diagnosticar el desembre del 2022.

Va ser ella mateixa qui, en aquell moment, va anunciar la notícia a través de les xarxes socials. Unes paraules que van caure com a gerro d'aigua freda a tots els seguidors i seguidores. «M'ha tocat, com moltes dones. Tinc càncer de mama», va començar dient.

«La quimioteràpia de 6 mesos, que he començat avui, requereix deixar de presentar durant uns mesos el 'Revolució 4.0' a Catalunya Ràdio. Ara toca persistir i fer-ho amb actitud positiva», va concloure Xantal Llavina visiblement afectada.

Afortunadament, Xantal Llavina ha reaparegut aquest cap de setmana a Catalunya Ràdio, per parlar i anunciar la millor notícia possible: la seva curació. A més, Llavina, a l'entrevista amb Roger Escapa, s'ha sincerat com mai i ha parlat dels moments més durs de tot el procés.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

«Em vaig posar a plorar molt»

El diagnòstic de la malaltia li va arribar completament per sorpresa en una revisió rutinària amb el ginecòleg. «El meu metge em va tocar les mames i em va dir: "No has vist que tens un bulto?". I jo... No! Tenia un tumor, una pilota de 2,5 centímetres. Em vaig posar a plorar molt i em vaig espantar», va explicar.

Quan Xantal Llavina va saber que patia un càncer de mama, li va dir al seu metge que «si havia de morir deixaria la feina i me n'aniria de vacances. Però per sort em va dir que es podia curar, encara que hauria de deixar la feina», va confessar. I és que es va haver de sotmetre a moltes sessions de quimioteràpia.

«No he sortit de casa durant molts mesos. Em va caure el cabell i he estat ingressada a l'hospital dues vegades. Quan fas quimioteràpia estàs molt cansada. Et deixa KO, amb ganes de vomitar i sense força perquè baixen les defenses», va relatar.

La malaltia enmig d'una separació

Si viure una malaltia tan dura ja és complicat per si mateix, fer-ho enmig de la separació de la teva parella encara complica molt més les coses. Això mateix li va passar a Llavina. «Estava vivint un procés de separació i custòdia alhora amb un estrès emocional bèstia», va sentenciar.

«Hi ha hagut moments de tensió i vaig patir. S'ha acabat una relació de 12 anys. Jo em quedo amb els bons moments, però hi ha hagut decepcions. He viscut coses de pel·lícula», va concloure Xantal Llavina sense donar-ne més detalls.