La Xina resol els dubtes: Va ser Espanya l'origen del coronavirus?

L'ambaixada xinesa a Espanya ha publicat un comunicat a Twitter

Una prova de detecció de coronavirus.
L'origen del coronavirus encara segueix sent un misteri per als investigadors | Catalunya Diari

La Xina ha rectificat les seves paraules després de la controvèrsia generada a tot el món. Segons publicava 'The Telegraph', el país asiàtic havia situat Espanya com l'origen del coronavirus, després de detectar-se la presència de SARS-CoV-2 en les aigües residuals de Barcelona el març de 2019.

El cap d'epidemiòlegs del Centre Xinès per al Control i Prevenció de Malalties, Zeng Guang, havia suposadament proposat als investigadors de l'OMS que incloguessin la ciutat comtal dins de la investigació de l'origen del virus.

Ràpidament, la notícia va córrer com la pólvora en els mitjans de comunicació internacionals, impactats davant la dissimulada acusació de la Xina.

La Xina desmenteix l'acusació llançada a Espanya

No obstant això, el país asiàtic ha volgut aclarir què ha passat i desmentir les informacions publicades per diversos mitjans de comunicació, a través d'un comunicat de l'Ambaixada xinesa al nostre país.

«Uns pocs mitjans espanyols, citant la notícia d'un mitjà estranger, han dit que la Xina acusa Espanya de ser l'origen del coronavirus. Aquesta informació és completament falsa», escrivia l'ambaixada a Twitter.

En el comunicat adjunt, l'ambaixada expressa la disposició de la Xina a col·laborar amb la investigació de l'origen de la pandèmia i deixa clar que qui ha de liderar les investigacions és l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

«La posició de la Xina  sobre la investigació de l'origen del coronavirus és clara: creiem que es tracta d'un tema científic seriós i complex i que li competeix als científics i experts mèdics estudiar», assenyala el comunicat publicat a Twitter.

Tot i intentar calmar els ànims amb aquesta publicació, l'ambaixada xinesa ha enviat un missatge clar sobre les línies d'investigació que s'han de seguir. «La investigació ha de cobrir tots els països estretament vinculats amb la pandèmia», indica el missatge llançat en xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari