Imatges de l’espectacular erupció del volcà Stromboli a Itàlia que ha causat un mort

També hi ha almenys dos ferits a causa de la gran explosió que ha agafat a tothom per sorpresa i que feia més de 12 anys que no es produïa. Per ara, no s’ha hagut d’evacuar l’illa
Imatge de l'espectacular erupció del volcà Stromboli | EFE

 

El volcà Stromboli, ubicat a les Illes Eòlies d’Itàlia, al nord de Sicília, ha entrat en erupció totalment per sorpresa i ha causat la mort d’una persona i n’hi ha almenys dues més de ferides. La forta explosió va tenir lloc dimecres al vespre i la seva espectacularitat i perillositat va causar escenes de pànic entre els habitants i els turistes que hi havia en aquell precís instant a l’illa. Aquest dijous, el cràter encara fumeja però ja no hi ha activitat violenta.

 

La víctima mortal és un turista italià de 35 anys que havia anat d’excursió a prop del cràter acompanyat d’un amic brasiler que va quedar ferit. Les roques caigudes per la inesperada erupció van ser la causa de la mort, i ara els equips de rescat treballen per recuperar el cadàver del jove.

 

Un seguit de fortes explosions van sacsejar tota l’illa i de seguida es va poder veure una enorme i espectacular columna de fum sortint del cràter del volcà. Seguidament, va caure una pluja de cendra i pedres arreu i van sorgir dos rius de lava des del cim. Es van produir diversos incendis simultanis que van ser extingits pels Bombers. Aquestes són algunes de les impressionants imatges captades des de l’illa, des d’alta mar i des de l’aire:

 

 

Pànic entre la població i els turistes

L’ensurt va ser tan gran entre els veïns i turistes que algunes persones es van llençar al mar esperant que passés la situació. A més, Protecció Civil va haver d’evacuar alguns veïns de la localitat de Ginostra i 70 turistes van abandonar l’illa amb un vaixell militar i un altre de privat. No obstant, no va ser necessària l’evacuació de l’illa, que compta amb 400 habitants i té capacitat per acollir a 4.000 turistes.

 

L’Stromboli és un dels volcans més actius del planeta però ara feia 12 anys que no es vivia una erupció com la de dimecres. De fet, és l’explosió més intensa que es recorda des de l’any 1985, tot i que la de l’any 2007 va ser molt similar.

 

També et pot interessar...