Imatge dels efectes de la pedregada a Romania

Una extraordinària pedregada causa molts danys a Romania

Els fets van passar a la localitat de Zalau dimarts al vespre. Les pedres feien entre 3 i 4 cm. i van deixar cotxes amb vidres trencats, així com destrosses en teulades i altres estructures

Impressionant la forta tempesta que va afectar dimarts a la tarda i vespre algunes zones de Romania i que va anar acompanyada d’una extraordinària pedregada que va causar molts danys a la zona. La localitat més afectada va ser la de Zalau, al nord-oest del país, molt a prop de la frontera amb Hongria.

En principi, no hi ha constància de víctimes, però la brutalitat de la pedregada va ser tan gran que molts cotxes van veure com els seus vidres es trencaven i quedaven ben abonyegats, les teulades patien importants danys, els arbres quedaven pelats  amb totes les fulles i algunes branques al terra i moltes estructures i objectes de la via pública quedaven molt afectats.

Segons informen testimonis de la zona a les xarxes socials, les pedres feien una mida entre 3 i 4 centímetres, sovint més grans que pilotes de ping-pong. Aquestes són algunes de les imatges més impactants de la forta tempesta:

Tempestes de tarda molt severes a Europa

Les tempestes de tarda no només són cosa de Catalunya en aquesta època de l’any, també a l'estiu, sinó que es repeteixen a molts punts del continent europeu i, en algunes ocasions, poden arribar a ser molt severes amb pedregades tan fortes com la que va tenir lloc dimarts a Romania. Per tant, la dita ‘al maig cada dia un raig’ és aplicable a moltes més zones més enllà de casa nostra.

També et pot interessar...