Cap de setmana marcat pel pas d’un front que portarà alguns ruixats

Les precipitacions seran febles, disperses i cauran entre el vespre de dissabte i diumenge al matí. Les temperatures no variaran molt a l’espera de més fred i potser neu

El front que creua Catalunya aquest dijous obre les portes definitivament a un temps molt més interessant. Sobretot pel que fa al fred, que arribarà amb més facilitat a casa nostra, però compte amb les precipitacions, ja que, si bé encara hi ha molts dubtes, la propera setmana podríem tenir neu a cotes baixes. A l’espera de tot plegat, aquest cap de setmana ens creua un nou front que portarà algunes ruixats. 

De moment, dissabte serà un dia força aprofitable amb més aviat sol a la majoria del territori durant gran part de la jornada,  sobretot a Barcelona i Girona. Creuaran bandes de núvols alts i prims amb núvols baixos matinals a zones interiors i en trams de la costa. Les boires també continuaran durant el cap de setmana a l’Altiplà Central i Lleida.

El sol dominarà dissabte amb núvols que aniran a més a la tarda | Pili Rius

Xàfecs a partir de dissabte al vespre

La nuvolositat anirà en augment a partir de la tarda d’oest a est per l’apropament d’un front que, al vespre i a última hora, portarà precipitacions febles a Ponent i al Pirineu de Lleida amb una cota de neu al voltant dels 1.000 metres.  Amb el pas de les hores, els ruixats poden caure a qualsevol punt de forma feble i dispersa, però aniran a menys.

Diumenge encara hi ha força incertesa en el pronòstic. Per ara, sembla que el front passarà ràpid i fins al matí encara hi haurà bastants núvols i pot caure algun ruixat feble a qualsevol punt, amb precipitacions més abundants al Pirineu, on la cota de neu es mantindrà en aquests 1.000 metres. La tarda seria més assolellada amb vent als dos extrems del país i gregal a la costa de la meitat nord. No obstant, alguns mapes indiquen que la borrasca acabaria aportant més pluja a Catalunya, però aquest escenari és menys probable. Ho haurem d’anar seguint.  

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

Temperatures sense grans canvis

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis, si bé pujaran una mica dissabte i baixarien també un pel diumenge. La majoria de màximes es mourien entre els 8º i els 13º al litoral i prelitoral, entre 6º i 11º a la resta, tot i que al Pirineu i a les zones amb boira hi farà més fred. La matinada de dissabte serà força freda, però la de diumenge els termòmetres quedaran més alts per la presència de núvols.

A l’espera de més fred i possibles nevades a cotes baixes

De cara a la propera setmana, la situació serà molt més interessant. Ens arribarà aire fred que farà baixar encara més les temperatures i, en conseqüència, la cota de neu. De fet, entre dimarts a la tarda i vespre fins dimecres a la matinada arribaran noves precipitacions febles i que no cauran a tot arreu amb neu que es pot arribar a situar per sota dels 500 metres amb el pas de les hores. Una situació, però, que encara queda lluny i és molt incerta, ja que els mapes canvien cada dia la previsió. Ho anirem seguint amb molta atenció. Consulta aquí els consells davant d'un episodi de fred intens com el que podem tenir la propera setmana.