IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Red Eléctrica calcula que caldran tres mesos per reparar les torres afectades pel temporal

A causa d'aquest problema 200.000 abonats es van quedar sense llum a les comarques gironines

La companyia Red Eléctrica calcula un període de tres mesos per poder arreglar les cinc torres de la MAT que es van col·lapsar durant la matinada del dimarts a causa del temporal Glòria. La tempesta va caure a la zona de les Guilleries, al nord-est de Sant Hilari i va deixar fins a 30 centímetres de neu provocant que quatre de les estructures de la línia de 400 kV caiguessin. Una cinquena va quedar parcialment afectada.

A causa d’aquest problema, el dimarts es van quedar sense llum 200.000 abonats de les comarques gironines. Segons l’ACN, el servei es va poder restablir poc després gràcies a la interconnexió amb França, però els opositors a la línia de molt alta tensió critiquen que la caiguda de les torres senyala la dependència energètica. A més, destaquen l’obsolet que és el model centralitzat, ja que la incidència que comença en un sol punt pot afectar a tot el sistema. Asseguren que la demarcació penja d’un fil fins que no estigui la línia reparada.

Oposició a la MAT

La plataforma 'No a la MAT' creue que l’avaria ha evidenciat la dependència energètica total i la fragilitat del model centralitzat. Els opositors subratllen que, tot i que la línia es va vendre com una garantia de seguretat, subministrament i estabilitat, ha resultat ser tot el contrari, s’ha tombat el colós de la MAT.

D’altra banda, asseguren que la demarcació de Girona està al seu límit i només depenen de la importació d’energia nuclear francesa mitjançant la interconnexió amb Baixàs, a la Catalunya Nord, la qual té molt poca flexibilitat en la gestió de la demanda. Tot i això, Red Eléctrica creu que la interconnexió va ser decisiva per poder restablir la llum a tots els abonats afectats i al mateix temps, va permetre que tornés l’electricitat a les llars poc temps després que les torres col·lapsessin.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari