Imatge de núvols baixos a Barcelona

El temps no fa net amb més calor i molta xafogor el cap de setmana: Temps a Catalunya del 18 al 20 de juny

Tot i una clara millora divendres, els xàfecs reapareixeran els dies vinents en algunes comarques. Fem una ullada també al temps de la setmana que ve, quan arribaran l’estiu i Sant Joan

El temps de les últimes hores ha estat ben mogut a Catalunya. Han caigut ruixats i tempestes que localment han estat fortes o molt fortes a l'Ebre, Tarragona, Catalunya Central, Ponent i Pirineu. Els aiguats han causat nombroses incidències i han deixat entre 40 i 70 l/m² al sud i inclús més al Pirineu. 

Una situació que ha fet baixar clarament les temperatures, posant punt final a l'atípica calorada. Tot i que els propers dies no farà net del tot, el temps  millorarà clarament i la calor i la xafogor aniran a més. 

De cara al divendres, tot plegat serà història i els forts xàfecs ja no es repetiran. De fet, gairebé no plourà ni al Pirineu a la tarda. Serà un dia de cel mig enterbolit amb temperatures que remuntaran clarament, farà calor i més xafogor.

De cara al cap de setmana, l’últim oficial de la primavera, el temps presenta força incertesa i estarà més mogut. Tot i que no està clar del tot, els últims mapes indiquen que poden caure ruixats dispersos amb cel molt canviant entre dissabte i primeres hores de diumenge.

De fet, tot plegat seria història l’últim dia del cap de setmana. Serà llavors quan la temperatura encara pujarà més i farà força calor, però lluny dels extrems dels últims dies. La xafogor pot ser especialment pesada aquests propers dies al litoral i prelitoral amb nits tropicals. 

L’estiu arribarà oficialment dilluns i encara hi ha més incertesa sobre el temps que farà per Sant Joan. Sembla que els termòmetres patirien una clara davallada i podria fer, inclús, més fresca del que tocaria. De moment, no hauríem de patir per pluja durant la revetlla.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 18 de juny

De cara al divendres, 18 de juny, les tempestes ja no es repetiran. De fet, no esperem pluja enlloc, si bé no es descarta algun ruixat molt tímid i aïllat al Pirineu a la tarda. Tot i això, el cel no acabarà de fer net i estarà mig enterbolit pel pas de bandes de núvols alts i prims.

En general, serà un dia per aprofitar arreu. Les temperatures pujaran després de la patacada de dijous i l’ascens pot ser molt clar a punts de l’interior. Moltes màximes de 28º a 33º amb xafogor marcada a la costa i nit molt més fresca.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de juny del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 19 de juny

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 19 de juny, el temps es pot embolicar una mica. Tot i que encara hi ha un grau elevat d’incertesa, sembla que el dia seria molt més canviant i menys lluït. Caurien ruixats dispersos a qualsevol punt al matí, i a la tarda al Pirineu i Ponent.

La majoria de precipitacions serien febles i disperses. Però a la tarda no es descarta alguna tempesta localment intensa a les comarques de Lleida. Tot plegat amb temperatures que es mantindrien semblants amb calor, però especialment amb xafogor marcada a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de juny del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de juny

Els ruixats podrien caure entre la nit de dissabte i primeres hores del diumenge, 20 de juny, a diversos punts. No obstant, la jornada en principi seria sense xàfecs amb cel canviant i calor que aniria a més. La sensació seria de ple estiu al migdia amb xafogor marcada a la costa.

No obstant, la gran incertesa que mostren encara els mapes farà que hàgim d’estar molt atents a les properes actualitzacions de les previsions. En tot cas, no repetirem el darrer cap de setmana radiant i extremadament calorós.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de juny del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Quin temps tindrem per Sant Joan?

La setmana vinent la començarem de ple a l’estiu, ja que la nova estació arribarà dilluns a les 05:32h. Però el que més es pregunta la majoria de persones és quin temps farà de cara a Sant Joan. Tothom espera amb candeletes ‘bon temps’ per poder gaudir d’una revetlla plàcida i tranquil·la.

Doncs bé, hem de dir que els mapes donen per ara poques opcions de pluja per la revetlla de Sant Joan. Tan sols hi haurà alguns xàfecs de tarda a l’interior del nord-est que acabarien desapareixent de nit.

No obstant, sembla que les temperatures podrien patir una bona patacada i tindríem més fresca del normal. Haurem d’anar actualitzant aquesta previsió properament, ja que encara queden força dies.