Compte amb el fred a primera hora, però clara millora del temps: Previsió a Catalunya el dimarts 27 d'octubre

Els xàfecs van a menys, però la notícia seran les baixes temperatures que tindrem a primeres hores

Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat
El sol i l'ambient més agradable tornaran a ser els protagonistes els pròxims dies, però compte, aquest matí de dimarts encara serà fred | Pere Lluís Donoso

El temps d'aquestes últimes hores ha estat marcat pels forts xàfecs de tarda a molts punts del nord-est, especialment a Osona, Vallès Oriental i Maresme, que han deixat espectaculars calamarsades amb paisatges excepcionalment blancs, així com altres fenòmens severs, com ara una impressionant tromba marina a la costa del Maresme, i nevada que ha tornat a baixar fins als 1.300 metres al vessant nord del Pirineu. Després d'aquest enrenou, que ha anat acompanyat d'una clara baixada de les temperatures, la calma dominarà de nou aquest dimarts, 27 d'octubre, a Catalunya. A primeres hores, encara es mantindrà un cel mig ennuvolat a la meitat nord, però amb més sol a la resta i ja sense xàfecs, només podrien arribar alguns al vessant nord del Pirineu a la tarda, però amb una cota de neu ja més alta, al voltant dels 2.500 metres.

Tot i això, el més destacable d'aquest dimarts, seran les temperatures a primeres hores del matí, seran encara de 2 a 4ºC inferiors a les d'aquest passat dilluns, sobretot a les comarques de Girona, Lleida i al Pirineu. Puntualment podria glaçar al nord de la Catalunya central. També serà destacable el vent de mestral, que seguirà bufant amb ganes i puntualment podria superar els 70 km/h al pla de Lleida o a les terres de l'Ebre, però tendirà a afeblir-se clarament al llarg de la jornada.

Temps cada cop més tranquil

Aquest dimarts, 27 d'octubre, començarà amb molts núvols alts, mitjans i fred per l'època en general, matí de novembre un cop més. El sol anirà guanyant protagonisme durant tota la jornada a la meitat sud de Catalunya, on només hi haurà alguns núvols alts sense més conseqüències, però amb una sensació de fred que es veurà accentuada pel vent de mestral, que anirà a menys durant la segona meitat del dia. A partir de la tarda i el vespre, tindrem nous ruixats de tarda, però aquest cop sembla que només afectaran el vessant nord del Pirineu. La cota de neu pujarà clarament i se situarà al voltant dels 2.500 metres al final del dia. A la resta, els núvols alts seran més trencats a la tarda i farà més sol arreu.

Mapa del temps a Catalunya pel dimarts 27 d'octubre del 2020
El sol dominarà amb el pas de núvols alts sense més conseqüències amb un matí fred arreu | Catalunya Diari

Ambient de novembre a primeres hores del matí

Les temperatures cauran en picat aquest vespre de dilluns un cop hagi marxat el sol i aquest dimarts al matí, ens llevarem amb valors que tornaran a recordar més a finals de novembre que no pas a mitjans d'octubre.

En general, gran part del Pirineu quedarà per sota dels 0ºC i, fins i tot, zones de la Catalunya central es podrien acostar a aquesta xifra. A la costa, es baixarà dels 10ºC a molts indrets altre cop i alguna zona més freda com la desembocadura del Foix o la Tordera, podrien acostar-se als 5ºC. Durant el dia, amb més sol, es recuperaran una mica les temperatures, però no massa, amb valors que en general quedaran al voltant dels 16ºC a 20ºC.  

Clara millora, però segueix el fred matinal

De cara a dimecres i en dies posteriors, de cara al pròxim cap de setmana de la Castanyada, tot apunta que el temps millorarà clarament amb un sol que dominarà a gran part del territori, i l'ambient fred als matins ho serà cada cop menys i els migdies cada cop seran més càlids. Fins i tot, els termòmetres ja no baixaran dels 12 o 14ºC a molts punts de la mateixa costa a primeres hores del matí i les glaçades desapareixeran del Pirineu.


Comentaris

envia el comentari