Alerta Catalunya: torna l’hivern de cop, però últim dia a 20º

Les temperatures ja baixaran una mica dimarts amb vent als dos extrems, però fins al vespre i sobretot dimecres no es notarà clarament la refrescada

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps ja vol començar a mostrar signes de canvis aquest dimarts, 4 de febrer, després de molts dies de calor primaveral totalment fora de lloc per l’època. Les temperatures ja baixaran una mica i el vent de mestral entrarà amb ganes al sud de Catalunya, però no serà fins al vespre i sobretot dimecres quan notarem la clara refrescada en general.

Dimarts de vent i canvis al Pirineu

De cara a dimarts, la notícia serà l’entrada del vent de mestral i tramuntana als dos extrems de Catalunya que es deixarà sentir amb ganes a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i nord de l’Alt Empordà. En aquest sentit, el Servei Meteorològic ha emès una alerta de color groc per ràfegues de fins a 80 km/h en aquestes zones:

Mapa d'alertes per vent a Catalunya el 4 de febrer del 2020
Mapa d'alertes per fort vent aquest dimarts | Meteocat

Pel que fa a l’estat del cel, el sol continuarà dominant amb tan sols algunes bandes de núvols alts i prims inofensius, alguns núvols enganxats a zones muntanyoses pel vent i cel més canviant a la cara nord del Pirineu, on ja hi cauran alguns ruixats amb una cota de neu que anirà baixant dels 1.900 als 1.000 metres al llarg del dia.

Les temperatures ja baixen una mica

Si ens fixem en les temperatures, les màximes ja baixaran una mica, però encara no notarem un descens clar al centre de la jornada, amb entre 18º i 23º al litoral i prelitoral i de 16º a 21º a la resta, més baixa al Pirineu, on ja es notarà la baixada tèrmica. Serà l’últim dia en què s’assoliran o se superaran els 20º.

Pel que fa a les mínimes, de matinada i al matí no hi haurà canvis, però l’entrada de l’aire més fred a partir del vespre farà que aquests registres s’assoleixin clarament a última hora de la jornada. La baixada serà especialment brusca al Pirineu, però es notarà arreu. Mínimes entre -1º i 4º al Pirineu, de 4º a 9º a l’interior i entre 8º i 13º a la costa i prelitoral. Al Prepirineu es pot donar l’efecte fogony per culpa del vent. 

Dimecres més hivernal

De cara a dimecres, la baixada de les temperatures ja serà més marcada i tindrem un ambient més propi de l’hivern, tot i que els termòmetres simplement es normalitzaran sense fredorades. No obstant, venim de tan amunt que el descens serà marcat. Les màximes més altes es mouran entre els 11º i 16º. No s’esperen precipitacions amb sol arreu i vent que seguirà bufant però que anirà a la baixa.

El temps a Barcelona

Últimes hores de bonança primaveral a la capital catalana aquest dimarts amb temperatures amb pocs canvis fins a primera hora de la tarda. A partir de llavors, els termòmetres començaran a baixar i la refrescada es notarà a partir del vespre i dimecres.

El temps a Tarragona

El vent serà la novetat d’aquest dimarts a les comarques de Tarragona, ja que el mestral bufarà moderat o, puntualment, fort en algunes àrees, especialment entre les Terres de l’Ebre i Baix Camp. Les temperatures començaran a baixar a la tarda i més que ho faran dimecres.

El temps a Girona

Les temperatures ja baixen dimarts a Girona, però encara tindrem entre valors al voltant dels 20º i, per tant, seguirem amb la bonança al migdia amb força sol. Dimecres es notarà més clarament la refrescada.

El temps a Lleida

Pujada transitòria dels termòmetres dimarts amb màximes al voltant dels 20º. No obstant, la mínima es registrarà a última hora i la refrescada serà clara entre el vespre i dimecres, sense pluges a la vista.  

El temps a Sabadell

Pel que fa al temps a la co-capital del Vallès Occidental, les temperatures també baixaran una mica, tot i que el descens es començarà a notar més clarament a partir del vespre i durant el dimecres.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana les temperatures ja baixen una mica dimarts, però sobretot ho faran a partir del vespre i fins dimecres, quan es normalitzaran els termòmetres. Força sol en conjunt.


Comentaris

envia el comentari