Clatellada de les temperatures: adeu a la calor atípica

Les temperatures es normalitzaran aquest dimecres i tindrem un temps normal per l'època amb els 20º ben lluny i sol en general

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Les temperatures es posaran al seu lloc aquest dimecres, 5 de febrer, després de molts dies amb màximes de 20º o més. Els termòmetres ja han començat a baixar al Pirineu i nord-est dimarts, i aquest descens es notarà especialment de nit i de cara a dimecres arreu. No obstant, no s’esperen ni fredorades ni pluges a mitjà termini.

Temperatures normals per l’època

L’arribada d’una massa d’aire fred escombrarà del tot la calorada dels últims dies i aquest dimecres ja no es repetiran els 20º enlloc. De fet, la baixada ja s’ha notat aquest dimarts a partir sobretot de primera hora de la tarda a Barcelona, Girona i Pirineu, però encara es notarà més de nit i dimecres, amb màximes que se situaran entre els 12º i 17º al litoral i prelitoral i de 8º a 13º a la resta. 

Pel que fa a les mínimes, també es notarà la refrescada i tornaran les gelades febles a punts de l’interior i al prelitoral, on els valors es mouran entre -1º i 4º. Seran clarament sota zero al Pirineu, mentre que al litoral tindrem entre 4º i 9º.

Mapa de descens de les temperatures el 5 de febrer del 2020
Mapa que mostra el descens de temperatures que s'espera a la península dimecres, molt marcat a Catalunya | Aemet

Sol radiant arreu

Tot i el canvi de temps, el sol serà el clar protagonista, ja que seguirem sota els efectes de l’anticicló. Fins a primera hora poden quedar núvols baixos a la costa i prelitoral centrals, però la tendència serà que l’ambient assolellat sigui l’amo i senyor del dimecres sense pluges enlloc i tan sols alguns intervals de núvols a la cara nord del Pirineu. 

Pel que fa al vent, fins al matí bufarà el mestral amb alguna ràfega forta al sud de Catalunya, però anirà perdent clarament pistonada fins a pràcticament desaparèixer. La tramuntana no acabarà de marxar de l’Empordà, on al matí pot ser forta.

Monotonia els propers dies

De cara a la resta de la setmana, no s’esperen canvis en el temps amb sol en conjunt, alguns intervals de núvols prims i boires a l’interior. Un ambient anticiclònic que vindrà acompanyat de temperatures força normals per l’època sense fred molt marcat de dia, si bé de cara al cap de setmana poden pujar una mica més.

El temps a Barcelona

Si ens fixem en el temps a la capital catalana, la baixada de les temperatures serà marcada i tornarem a valors normals en un mes de febrer. Tret d’alguns núvols de nit i primeres hores, el dia s’espera força assolellat.

El temps a Tarragona

Temperatures cap avall també a la ciutat de Tarragona, on el sol dominarà amb vent que acabarà marxant. Força fred de nit mentre que al migdia no es passarà dels 16º o 17º amb bonança però més fresca.

El temps a Girona

La baixada de les temperatures iniciada dimarts tindrà continuïtat aquest dimecres a la ciutat de Girona amb força fred a primera hora i una màxima de 17º. El sol dominarà i no s’esperen pluges els propers dies amb valors més normals per l’època.

El temps a Lleida

La capital lleidatana patirà també la clatellada de temperatures, que serà marcada dimecres. A primera hora ja farà força més fred i al migdia no es passarà dels 16º a tot estirar, després dels 20º . Sol en conjunt.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà força tranquil dimecres amb sol però clara baixada de les temperaturesmàximes i més fred a primera hora. La refrescada de dimarts al vespre tindrà continuïtat.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi haurà un ambient molt més fresc dimecres al migdia i fred a primera hora del dia. El sol dominarà i no s’esperen pluges els propers dies amb temps molt tranquil.


Comentaris

envia el comentari