Nou tast de primavera: diumenge comencen a pujar les TºC

Els termòmetres ja fregaran els 20º en alguns punts i aquesta xifra se superarà de cara a dilluns. Força sol combinat amb intervals de núvols

Mapa de símbols de Catalunya
Previsió de símbols per aquest pròxim diumenge | Catalunya Diari

Aquest febrer no està sent gens hivernal pel que fa a les temperatures, especialment les màximes, i sembla que els següents dies continuarem amb aquesta dinàmica. Diumenge, 9 de febrer, ja pujaran més els termòmetres i es fregaran els 20º en alguns punts, però de cara a dilluns, aquesta xifra se superarà a molts punts amb un ambient, de nou, atípicament primaveral. Força sol amb intervals de núvols encara.

Màximes fregant els 20º

Pel que fa a les temperatures, aquest diumenge s’espera que ja pugin un parell de graus i la majoria de màximes se situaran entre els 15º i 19º. On és més probable que es freguin els 20º és a la costa i prelitoral de la meitat sud de Catalunya. Uns valors que ja començaran a quedar per sobre dels normals per l’època. 

En canvi, les mínimes es mantindran plenament hivernals, però amb glaçades febles i poc extenses a l’interior, on els termòmetres es mouran entre els 0º i 5º, essent de 3º a 9º a la costa i prelitoral. Caldrà abrigar-se a primera hora amb roba que al migdia sobrarà a molts llocs.

Continua el sol amb núvols

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol se seguirà combinant amb bandes de núvols alts i prims arreu i alguns de baixos encara en trams de la costa. No obstant, l’ambient assolellat s’imposarà en conjunt amb el permís d’aquests núvols que no deixaran precipitacions enlloc de Catalunya.

Més de 20º dilluns

Les temperatures toquen sostre dilluns en un nou però breu tastet de la primavera en ple febrer. Moltes màximes se situaran entre els 17º i 23º, les més altes al sud de Catalunya, amb un ambient atípic pel que tocaria en aquestes dates. Seguirà el temps tranquil i, a partir de llavors, els termòmetres patiran baixades i pujades, sempre amb valors gens freds al migdia. Potser arriben alguns ruixats dimecres.

El temps a Barcelona

Diumenge molt plàcid a la capital catalana amb força sol i temperatures que ja pugen més. De cara a dilluns, tornarem a notar la primavera amb uns termòmetres que pujaran encara més arreu.

El temps a Tarragona

Temps molt tranquil també aquest diumenge a la ciutat de Tarragona, on el sol dominarà amb el permís d’alguns intervals de núvols inofensius. Les temperatures ja pujaran una mica, i més que ho faran dilluns.

El temps a Girona

Pel que fa a la capital gironina, el temps també serà molt tranquil amb sol i núvols i temperatures una mica més altes. L’ambient de primavera es tornarà a deixar sentir de cara a dilluns.

El temps a Lleida

Molta calma també a la ciutat de Lleida aquest diumenge, amb un cel canviant de sol i núvols i temperatures que pugen més. De cara a dilluns, els termòmetres s’enfilaran encara més amb ambient poc típic per l’època.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt plàcid aquest diumenge amb força sol i temperatures una mica més altes. Ambient més primaveral de cara a dilluns.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera un tempos molt tranquil amb més sol que núvols diumenge i temperatures màximes cap amunt. Dilluns també es viurà una jornada força primaveral.


Comentaris

envia el comentari