rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada dia al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

La gonorrea augmenta un 26.3% a l'any entre els joves espanyols

De cada 1.000 habitants de 20 i 24 anys, 78 persones tenen la malaltia infecciosa de transmissió sexual

El creixement de les MTS entre els joves preocupa els professionals del sector | España Diario

 

S'està duent a terme una pujada significativa de les malalties de transmissió sexual a Espanya. La Ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha declarat que: «Estem observant un repunt molt preocupant d'infeccions com gonorrea, sífilis, clamidia, el virus del papil·loma humà; i un relaxo en l'ús del preservatiu entre els joves».

 

Gonorrea

En concret, la malaltia que més ha crescut ha estat la gonorrea, que des de l'any 2013 ha incrementat un 26,3%. Els números diuen que de cada 1.000 habitants, 78 persones tenen gonorrea. Cal destacar que aquests números fan referència a persones de 20 i 24 anys.

 

Sífilis

El cas de la sífilis tampoc és una excepció, encara que els seus números no són tan alarmants com els de la gonorrea, assenyalen que el 1995 per cada 100.000 habitants sofrien d'aquesta malaltia un 2.57 de les persones. Els números el 2017 van ser de 10.61 cada 100.000 persones.

 

 

L'ús del preservatiu, la principal forma de prevenir les MTS | España Diario

 

De fet, la reducció de l'ús del preservatiu hi té a veure. L'any 2002, el 84% dels joves de 15 i 18 anys reconeixia el seu ús. L'any 2018 el percentatge disminueix fins al 75%.

 

Números mundials

Pilar Aparicio, directora de Salut Pública, Qualitat i Innovació, ha explicat que la formació de nous professionals ha de millorar aquest aspecte: «La formació d'aquests professionals anirà orientada fonamentalment a atenció primària i sempre en coordinació amb les comunitats autònomes».

  

L'OMS (Organització Mundial de la Salut) va fer públics la setmana passada les dades de la incidència mundial d'aquest tipus de malalties. El 2016, l'últim any en què es va realitzar l'anàlisi, en tot el món es van comptabilitzar 156 milions de nous casos de tricomoniasis, 127 milions de clamidia, 87 milions de gonorrea i 6.7 milions de sífilis.

 

També et pot interessar...

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

🏃 Pots rebre gratis al teu mòbil consells de vida sanafent clic aquí!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris