Primer pla de la reina Sofia en un acte públic

L'addicció que té la reina Sofía i se silencia ja fa anys

La reina Sofia podria haver-se beneficiat de la presumpta fortuna il·legal de Joan Carles I

La reina Sofia es va guanyar l'afecte del poble durant el regnat de Joan Carles I, però en els últims temps ha perdut força pes mediàtic. Els mitjans de comunicació han traspassat certs límits i han decidit informar de la veritable cara de l'emèrita. Tothom sabia que li va fer la vida impossible a Letícia Ortiz, actual reina, encara que aquest atreviment només és el principi de la història.

Sofia no volia que Letícia estigués amb el seu fill Felip perquè pensava que el seu origen plebeu generaria una revolució perillosa per a la monarquia. Segons Pilar Eyre, periodista i experta en aquests temes, la dona de Joan Carles I «estava encantada de ser reina», i aquesta és una de les raons per les quals ha suportat les deslleialtats de l'emèrit durant moltíssims anys.

Pilar Eyre assegura que els reis tenien un pacte i que durant anys han estat mentint pel bé de la institució. La mare de Felip VI ha suportat certes humiliacions públiques a canvi de quantitats de diners força suculentes. Seguint les darreres informacions, l'única cosa que volia la senyora Sofia era conservar el seu poder i la seva posició social.

L'emèrita té obsessió pels diners perquè pateix determinades inclinacions que podrien ser força conflictives. Segons algunes fonts, «és una compradora compulsiva», per la qual cosa té tanta por de perdre el seu patrimoni. Eyre garanteix que va sacrificar la felicitat per mantenir un títol que la convertia en una de les persones més poderoses del moment.

Pilar, que ha escrit diversos llibres relacionats amb la monarquia, té prou dades per assegurar que la monarca pateix un problema seriós. A Londres, explica, «es fica als magatzems Harrods a les nou del matí i no en surt fins a les deu de la nit. Gasta 50 milions de pessetes cada any en roba», segons ha comentat l'experta recentment.

La reina Sofia està terroritzada: «Es va arruïnar»

La dona de Joan Carles I ha gaudit de l'afecte de bona part del poble durant molt de temps. El problema és que el seu regnat mediàtic s'ha acabat i la premsa n'està parlant en altres termes, i això ha fet que molta gent li hagi donat l'esquena després de fer-se públiques determinades informacions.

Alguns periodistes asseguren que Sofia s'ha enriquit dels presumptes delictes econòmics que ha comès el rei Joan Carles. El pare de Felip VI està sent investigat des de fa uns anys perquè ha comès certes irregularitats. Pilar Eyre afirma que l'emèrita animava el seu marit a fer les seves estratègies perquè ella era la primera que es volia enriquir.

En aquest sentit, Pilar Eyre explica que «la senyora Sofia es va arruïnar en exiliar-se de Grècia i té el fantasma de la ruïna i l'exili sense diners gaire a prop». Però els defensors de la monarca asseguren que és austera, i que tot el que surt publicat pertany a una campanya de desprestigi. Però Eyre ho té clar: «Austera no n'és, i dono credibilitat a aquestes informacions que han aparegut».

El rei Joan Carles amb cara de sorpresa
Segons Pilar Eyre, el rei tornarà a l'Estat espanyol quan pateixi problemes greus de salut | GTRES

L'experta de la Casa Reial garanteix que el que la reina emèrita obté de l'erari públic no li dóna per mantenir aquest mode de vida. Seguint les dades que ha aportat, la reina emèrita mirava cap a una altra banda mentre Joan Carles endegava negocis fraudulents. L'únic que li importava era sortir-ne beneficiada.

Sofia trenca amb Joan Carles I: «No es dirigeixen la paraula»

Pilar Eyre ha parlat amb l'entorn dels reis emèrits i afirma que actualment no tenen cap mena de relació. «Sofia no va a Abu Dhabi perquè no són matrimoni, encara que ens facin creure que ella està preocupada per Joan Carles. No es dirigeixen la paraula, només es veien en actes oficials», comenta. En aquest sentit, el rei, segons Eyre, tornarà a l'Estat espanyol «quan estigui realment malament de salut», perquè té por de morir a l'exili. Segons els experts, aquest succés posaria en perill la institució.