L'amenaça a Felip VI de qui va descobrir l'escàndol del seu pare

El Rei podria estar temerós davant unes noves informacions que podrien veure la llum pròximament

El rei Felip i Letícia en la cerimònia d'inici de lesgislatura al Congrés el 3 de febrer de 2020
Podrien sortir noves informacions que perjudicarien al Rei Felip | GTRES

Fa uns dies sortia a la llum una notícia que es convertia ràpidament en un vertader escàndol: el rei emèrit Joan Carles I havia rebut com a 'regal' d'Aràbia Saudita un total de 100 milions d'euros que hauria portat a un compte de Suïssa. Aquest compte pertanyia a una fundació que havia creat, 'Lucum', i que venia a establir que el segon beneficiari de la mateixa era el seu fill, Felip VI. 

La publicació d'aquesta informació al 'Telegraph', va portar, entre altres coses, al fet que l'actual monarca no dubtés en emetre un comunicat on donava a conèixer que renunciava a l'herència del seu pare i també que li retirava a aquest la seva assignació anual, que està recollida en els Pressupostos Generals de l'Estat. 

Aquest mencionat escàndol va saltar a la llum gràcies a la feina incansable d'un periodista 'freelance' anomenat James Badcock, que ha dedicat molt de temps a reunir les dades necessàries per a demostrar tot el que havia fet Joan Carles. Un periodista que, com ha explicat a mitjans com 'Vanitatis', «sempre m'ha interessat aquest tema, sobretot, a partir del contratemps de Botsuana. Em cridava molt l'atenció la desconnexió que existia entre tots els rumors que circulaven sobre la fortuna del rei Joan Carles i el que s'havia posat negre sobre blanc, que és molt poc». 

Intranquil·litat per a Felip VI

L'actual monarca s'ha de trobar intranquil, ja que Badcock ha deixat caure que el seu treball en matèria reial no es quedarà aquí. Així, ha manifestat que «ara mateix físicament no tinc més informació, però ja hi estic treballant. Hi haurà més».

En aquest sentit, ha afegit que «hi ha dues línies d'investigació ara mateix. Una seria avançar-se a l''època daurada' del rei emèrit (...). L'altra és veure si aguanta la versió que ha donat Felip VI sobre que només va saber sobre la 'Fundació Lucum' fa un any». És més, ha recalcat: «Segurament hi ha més fonsi més diners de la fortuna de Joan Carles I per allà. Ja veurem si hi ha més connexions i l'actual Rei no sabia més del que diu».


Comentaris

envia el comentari