Ana Obregón amb mala cara

Ana Obregón, obligada a fer el pas més dur del tractament que la manté viva

Ana Obregón viu un moment crucial

Ana Obregón porta tant de temps treballant al món del cor que tothom pensa que no guarda cap secret. Tot i això, l'actriu és una capsa de sorpreses i els últims mesos ha mostrat la faceta més desconeguda: és capaç de superar qualsevol obstacle. Per això ha acceptat un repte que té fins solidaris: tornar a la gran pantalla amb una pel·lícula especial.

Ana Obregón està seguint una pauta estricta perquè el seu món es va apagar quan va morir el seu fill Aless. Des del primer moment va rebutjar prendre pastilles perquè tenia por de crear dependència, així que volia sortir del sotrac sense ajuda de químics. «Vaig morir el dia que se'n va anar el meu fill, sé que renaixeré, però estic morta», va declarar en una de les seves entrevistes.

Primer pla de Ana Obregón
Ana Obregón vol recuperar el somriure | GTRES

A poc a poc, la biòloga va recuperant les ganes de gaudir, ja que ha d'aprendre a viure la vida d'una altra manera i gràcies al seu esforç ho està aconseguint. Evidentment mai oblidarà el dolor que li ha provocat la pèrdua del seu fill, però ha de conviure amb aquest neguit. Té molt de talent, el públic l'adora i no es pot permetre quedar-se a casa més temps.

Ana va revelar que quan va morir el seu petit va estar tancada al dormitori més de dos mesos perquè no tenia força per enfrontar-se a la vida. L'afecte que rep la manté amb vida, en el sentit que li dona força per continuar caminant. Des que va morir Aless vesteix només dos colors, blanc o negre, perquè representa el dol a totes les cultures.

Obregón s'ha vist obligada a fer un pas dur: vestir d'altres tons perquè ha de rodar una pel·lícula i el seu personatge ho exigeix. El director que l'ha contractat està molt agraït perquè sap que per a ella ha estat força dur. Tot i això, és un bon començament per deixar enrere el seu patiment i emprendre un nou camí que està ple d'amor.

Ana Obregón revela els seus veritables sentiments

L'actriu ha acceptat protagonitzar una pel·lícula perquè sap que no pot privar el públic del seu talent, tots volen tornar-la a veure. El més complicat ha estat caracteritzar-se, ja que ha estat dos anys vestint de negre o blanc perquè se sentia apagada. «He trencat el meu dol per a aquest personatge de la teva pel·lícula, estimat Paco Arango», explica al seu nou director.

Primer pla d'Ana Obregón amb el rostre seriós
Ana Obregón ha passat un moment delicat| Telecinco

«Reconec que em veig estranya vestida de colors després de dos anys, però ho he fet de cor per tu i per la teva pel·lícula solidària», escriu. L'artista ha mostrat una faceta molt desconeguda: pocs sabien que era tan generosa. Els darrers treballs que està fent, com per exemple escriure un llibre, tenen fins benèfics.

Obregón ha creat una fundació per honrar la memòria del seu fill i poder ajudar altres malalts de càncer. Tot el que està guanyant, com per exemple l'entrevista que va donar a Mi casa es la tuya, va destinat a aquest propòsit. I és que no vol que ningú torni a passar pel que ha passat ella i si ho pot evitar, ho farà sense dubtar-ho un instant.

Ana Obregón segueix lluitant contra el dolor

Ana ha reconegut que els projectes que té mantenen viva la seva il·lusió, alhora que li donen força per continuar recuperant-se. El camí és llarg, però de mica en mica va deixant enrere el patiment perquè està molt ben acompanyada. «La feina m'ajuda, el dolor és igual d'intens, però en comptes d'estar 24 hores al dia patint quan treballo són menys hores», confessava.

Obregón s'ha adonat que el públic l'adora, per això s'ha atrevit a fer el pas: deixar de banda el dol que la caracteritza. És possible que continuï fent servir el blanc o el negre per als esdeveniments importants, però a poc a poc va introduint altres colors. L'important és que els seus seguidors s'adonin que assimilar una mort tan dura és possible.