Beth Rodergas

La dolorosa malaltia de Beth: «Si la tinguessin els homes, se'n parlaria més»

La cantant catalana s'ha obert al programa de TV3 'Al cotxe!'

Durant la nit d'ahir dilluns,  dues grans dones  van poder gaudir d'un passeig amb el famós cotxe elèctric de TV3. Eloi Vila, el presentador d''Al cotxe!', va acollir a l'últim programa a  l'actriu Agnés Busquets, i la cantant Beth Rodergas.

Es van parlar de moltes temàtiques diferents, però unes qüestions que no fallen mai en aquest programa són els fills i les malalties. Mentre que Busquets es va obrir i va compartir que ja feia anys que es plantejava deixar 'Polònia', però mai ha gosat fer-ho; la cantant, un personatge més inhabitual a la televisió, va explicar la seva experiència amb una malaltia que pateix i que confessa que és «molt dolorosa»: l'endometriosi.

La malaltia provoca «un dolor molt heavy»

«La tinc diagnosticada des dels 16 anys. Em van operar dues vegades dels ovaris. Cada mes quan tinc la regla el teixit s'ha de despendre però petis trossets es queden aferrats al cos, com ara al recte o a l'apèndix. Es poden fer quistos.  És molt bèstia el dolor de regla, he arribat a desmaiar-me, a vomitar, a tirar-me per terra. És un dolor molt heavy», explicava la cantant catalana.

També va explicar que aquesta malaltia, a causa de les zones on provoca afectacions, comporta infertilitat. Segons va explicar la mateixa Beth, el seu segon fill, Kai, és  in vitro, ja que en el moment que va voler tenir-lo,  la malaltia ja havia avançat fins al punt d'afectar-li les Trompes de Fal·lopi.

Poc visibilitzada

L'endometriosi és una malaltia que afecta una de cada deu dones, però és molt poc coneguda perquè gairebé no se'n parla. Altres dones conegudes que la pateixen són l'actriu Estel Solé o la periodista i presentadora Judith Antequera.

A banda d'això, Beth va voler denunciar el poc coneixement  que té la societat sobre la malaltia que, com ella, pateixen milers de dones. «Està bastant silenciada. Si la tinguessin els homes, se sabria més», va assegurar.

Beth Rodergas
Beth, sobre la cançó que va representar a Eurovisió: «era l'única persona de l'Estat a qui no li agradava» | Twitter (@alcotxetv3)

 

L'experiència d'Eurovisió

Un altre moment memorable de l'entrevista va ser quan al CD del cotxe va sonar 'Dime', la cançó amb la qual  Beth va representar a Espanya a Eurovisió i va obtenir la vuitena posició. En aquest moment, la cantant va ser totalment sincera i va admetre que «vaig ser l'única persona de l'Estat a qui no li agradava aquesta cançó». Tot i admetre que la gent li demanava constantment, Beth va confessar que no la volia posar al disc i tampoc la volia cantar als concerts.

«Va ser un pèl trauma, la vaig defensar, però aquella nit li vaig dir a la Nina que allà acabava allò i passava pàgina. Representar a Espanya a Eurovisió m'ho vaig trobar, no em feia especial il·lusió», va assumir.

També et pot interessar...