Carlota Corredera, coneguda pel seu paper decisiu a donar veu al testimoni de Rocío Carrasco, ha esdevingut un referent feminista. En les darreres hores, ha tornat a utilitzar les seves xarxes per expressar la seva opinió sense censura sobre la situació actual de Fayna Bethencourt. L'exconcursant de Gran Hermano ha estat notícia recentment després de denunciar el pare dels seus fills, Carlos 'El Yoyas ', per maltractament.
Carlos va ser condemnat, però va aconseguir escapar de la justícia i va romandre pròfug fins a la seva recent captura i entrada a la presó.
Fayna Bethencourt va denunciar fa temps la seva exparella Carlos Navarro per maltractament. Després d'un procés judicial, va ser condemnat, però en lloc de complir la seva condemna, va decidir fugir. La seva captura i empresonament ha tornat a posar el cas a l'ull públic i de Telecinco, que va donar veu a 'El Yoyas', ha generat controvèrsia.
La reacció de Carlota Corredera no es va fer esperar. Utilitzant el seu compte de X, la periodista va condemnar enèrgicament la decisió de donar espai a la versió del maltractador als mitjans de comunicació.
"Avui i sempre amb les víctimes, avui i sempre amb tu, Fayna. Donar veu als maltractadors és ser CÒMPLICE de la violència masclista. Els periodistes tenim obligacions recollides a la Llei Integral contra VG i no contempla blanquejar maltractadors", va escriure Corredera, deixant clar el seu posicionament.
Carlota Corredera mostra el seu suport a Fayna Bethencourt
Carlota Corredera ha impulsat el hashtag StopPeriodismoMachista, una iniciativa que busca sensibilitzar i protegir les víctimes de violència de gènere, com Fayna Bethencourt. Aquest hashtag pretén cridar l'atenció sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació i els periodistes en la lluita contra la violència masclista.
El missatge de Carlota Corredera ha generat una onada de suport a les xarxes socials. Centenars d'usuaris han utilitzat el hashtag StopPeriodismoMachista per expressar el seu suport a Fayna Bethencourt i per criticar la cobertura mediàtica que blanqueja la figura dels maltractadors.
La intervenció de Carlota Corredera posa en relleu una qüestió crucial: el paper dels mitjans en la cobertura de casos de violència de gènere. La Llei Integral contra la Violència de Gènere a Espanya estableix clares obligacions per als periodistes i els mitjans, que han d'evitar qualsevol forma de justificació o blanquejament dels agressors. Donar veu als maltractadors no només va contra aquesta normativa, sinó que també contribueix a perpetuar el cicle de violència i revictimitza els que ja han patit.
El cas de Fayna Bethencourt i la intervenció de Carlota Corredera subratllen la importància de donar suport a les víctimes de violència de gènere de manera incondicional. Les víctimes necessiten saber que no estan soles i que la societat, incloent-hi els mitjans de comunicació, està al seu costat. Això implica no només oferir suport emocional i legal, sinó també garantir que els seus agressors no rebin una plataforma per justificar les seves accions.