Imatge d'Alexia Putellas amb cua i aros daurats

Contundent missatge d'Alexia Putellas després d'anar a contracor a la Selecció

La migcampista del Barça ha trencat el silenci després de la convocatòria de Montse Tomé

Un mes després de proclamar-se campiones del món, les jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol segueixen al punt de mira. La convocatòria de Montse Tomé ha tornat a fer esclatar les jugadores. Tot i que feia un temps que no se'ls sentia la veu, Irene Paredes i Alexia Putellas han alçat la veu.

Conscients que tothom les mira, a la roda de premsa d'aquest dijous, 21 de setembre, les veteranes han explicat totes les situacions que han passat.

Alexia Putellas: «Hi ha hagut una discriminació sistemàtica»

Les veteranes van ser l'altaveu de totes les jugadores de la selecció. Es van mostrar transparents i cansades, cansades de les situacions que han hagut de viure. «Se'ns veu a les cares», indicava Irene Paredes.

L'11 d'Espanya va agafar el timó del discurs i va ser l'altaveu del vestidor de la selecció espanyola. Disculpant-se per la brevetat de la roda de premsa, ja que les jugadores tenien després entrenament, la catalana va exposar tots els fets.

«Hem reclamat que ens escoltin força temps, estàvem detectant, ja sabíem, que hi havia hagut una discriminació sistemàtica amb el futbol femení. Vam haver de lluitar moltíssim per ser escoltades, això comporta un desgast, un desgast que no volem tenir, perquè el que ens preocupa és allò de dins del camp», va indicar.

«El que va passar a la final i a la posterior assemblea va ser la gota que va fer vessar el got i vam dir que no podia passar, que no podíem continuar per aquest camí. En aquesta situació havíem de dir que tolerància zero, per Jenni, per nosaltres, i que marcaríem un precedent», va continuar.

«La reunió a Oliva és un abans i un després, realment ho penso, confio que els acords a què es van arribar faran que el nostre esport i el futbol femení, i en conseqüència la societat, serà molt millor», va assegurar.

«El sistema i els protocols han fallat»

Seguint exposant els fets, Putellas va assegurar que estaven molt cansades, també físicament. «Fa una setmana que dormim quatre hores. Som les primeres que volem ser futbolistes, però no ha estat possible», va emfatitzar l'11 del Barça.

A més, va voler deixar clar que elles «no posen ni treuen entrenadors», sinó que demanen «tolerància zero envers persones que hagin amagat, aplaudit o incitat a un abús», va indicar en nom de totes.

«Si això fa que les dones vegin que no s'ha de passar pel que ha passat la nostra companya, ha valgut la pena. Amb Jenni, el sistema i els protocols han fallat. S'ha trigat un mes a pronunciar-se a favor de la nostra companya i es van treure comunicats per desacreditar-la», va subratllar.