Primer pla d'Alexia Putellas seriosa en una roda de premsa

Alexia Putellas es planta i diu prou: «S'ha acabat»

Alexia Putellas i la resta de jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol Femení han posat en manifest els canvis que volen a la RFEF

Després del que va passar al Mundial femení, Alexia Putellas ha publicat un comunicat oficial signat per ella mateixa i la resta de jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol Femení. En ell, han demanat canvis a la Federació d'Espanyola de Futbol.

Espanya s'emporta la primera estrella a casa

Fa gairebé un mes que la Selecció Espanyola de Futbol Femení s'enduia a casa el títol de campiones del món després de guanyar la final del Mundial a Sydney, Austràlia.

Aquell 20 d'agost ha passat a la història del nostre país. No només per la primera estrella que es va emportar el nostre equip, sinó per la polèmica que es va produir a la final.

Luis Rubiales renuncia al seu lloc

Durant el lliurament de les medalles a la Copa del Mundial, Luis Rubiales, el director de la RFEF, va besar als llavis Jenni Hermoso.

Aquest petó sense consentiment va ser vist per milions de teleespectadors i molts van coincidir que era una agressió sexual i un abús de poder.

Imatge del petó entre Luis Rubiales i Jenni Hermoso a la Final del Mundial de Futbol Femení
Luis Rubiales va ser assenyalat per la seva actitud durant la final de la Copa del Mundial Femení | RTVE

Va ser llavors quan la gent i diversos esportistes, nacionals i internacionals, van exigir la dimissió de Luis Rubiales. Una dimissió que va arribar després de molta pressió i una junta extraordinària a la RFEF, on el president reafirmava la seva posició sota el crit de «¡No dimitiré!».

Tot i això, el diumenge 10 de setembre Luis Rubialesva renunciar al seu lloc després de cinc anys com a director de la federació i Pedro Rocha va prendre el relleu.

Alexia Putellas publica un comunicat oficial

Aquest mateix migdia, Alexia Putellas, capitana de l'equip del Barça femení i una de les campiones de la Selecció, ha publicat a Twitter un comunicat oficial.

Alexia i la resta de campiones del món han posat en manifest el seu descontent amb la situació actual al futbol femení.

«En tot moment hem tingut una actitud oberta al diàleg, buscant transmetre uns motius clars i argumentats que entenem necessaris per poder fer la nostra feina al màxim nivell amb el respecte que mereixem», han comunicat.

Les jugadores han remarcat la necessitat en canviar els llocs de lideratge de la RFEF. Consideren que «totes aquestes persones han d'estar lluny del sistema que ens hauria de protegir».

Al comunicat han desglossat tots els canvis que sol·liciten a la RFEF, insistint en la reestructuració de diferents àrees, així com la dimissió del nou president.

Un futbol femení més segur i igualitari

Sota el hashtag «S'ha acabat», Alexia Putellas i la resta de jugadores han deixat ben clara la seva posició. Han manifestat que aquests canvis són necessaris per aconseguir un futbol femení on es respecti les dones i se sentin en un lloc segur.

«Creiem que és el moment de lluitar per mostrar que aquestes situacions i pràctiques no tenen cabuda al nostre futbol ni a la nostra societat, que l'estructura actual necessita canvis i ho fem perquè les properes generacions puguin tenir un futbol molt més igualitari i a l'altura del que tots mereixem», han sentenciat.