Primer plànol de Luis Rubiales somrient durant la 10a edició dels premis 'As del deporte' el 2016

Luis Rubiales, condemnat: el jutge ha pres una decisió relacionada amb les filles

El jutge ha decidit que Rubiales haurà de doblegar la pensió que paga a la seva exdona per cadascuna de les tres filles

Nou disgust per a Luis Rubiales … Després de protagonitzar el polèmic petó no consentit amb Jenni Hermoso, va ser suspès del seu lloc com a president de la RFEF. A més, el polèmic petó que va fer la volta al món, podria costar-li una pena de presó d'entre 1 a 4 anys.

Luis Rubiales, obligat a doblar la pensió a cadascuna de les seves 3 filles

I no només això, ara ha sortit a la llum una sentència de l'Audiència de València. Hi obliga Luis Rubiales a doblar la pensió que paga la seva exdona per cadascuna de les seves tres filles. Aquesta assignació passaria a ser de 400 a 800 euros. El motiu: haver declarat ingressos de gairebé un milió d'euros el 2020.

Fa cinc anys, el 2018, Luis Rubiales es convertia en el nou president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) amb un sou de 160.000 euros anuals. Al contracte també s'incloïa un percentatge del 0,6 % dels ingressos per patrocini de la RFEF, a més de diversos complements i una ajuda a l'habitatge.

Imatge de Luis Rubiales somrient durant la presentació de la Copa Mundial 2022 a Madrid
Rubiales en el punt de mira. | GTRES

Un any després, el 2019, Rubiales també era nomenat vicepresident de la UEFA, un càrrec pel qual cobrava prop de 250.000 euros anuals.

Uns ingressos de gairebé un milió d'euros

I l'any passat, el 2022, es va establir a l'assemblea que el sou passés a ser de 675.761 euros bruts però amb una ajuda també per a l'habitatge.

Unes xifres que ara han sortit a la llum. I que ha justificat la sentència de l'Audiència de València. La decisió obliga Luis Rubiales a incrementar de 400 a 800 euros la pensió per cadascuna de les seves tres filles.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

La sentència es justifica en el fet que ha passat de declarar 97.237 euros, el 2011 –declaració sobre la qual es va establir el primer conveni–, a tenir un rendiment net del treball de 955.078 euros el 2020 .

"L'increment tan acusat de les retribucions de l'actor ha de tenir el seu reflex, a l'empara de l'article 147 del Codi Civil, a la quantia de les pensions d'aliments i no només, com ha decidit la sentència, en el pagament íntegre de les despeses extraordinàries”, manifesta l'escrit.

“No desvirtua aquest raonament el fet al·legat per l'actor consistent en el caràcter temporal dels càrrecs que ostenta com a president de la Federació Espanyola de Futbol i com a vicepresident de la UEFA, ja que es comprova l'increment sostingut en el temps i creixent dels seus ingressos ", afegeix la sentència.

Tot seguit, la sentència estableix la quantia de 800 euros de pensió per cada filla. Això sí, manifesta la possibilitat de rebaixar aquesta quantitat "en el cas que les seves retribucions disminueixin també amb caràcter durador i de manera significativa".

Un fet que podria al·legar Rubiales després d'haver estat apartat dels seus càrrecs com a president de la RFEF. I si se'n confirmés finalment la destitució.

El possible delicte a què Rubiales s'enfrontaria a Austràlia

Imatge del petó entre Luis Rubiales i Jenni Hermoso a la Final del Mundial de Futbol Femení
El petó de Luis Rubiales a Jenni Hermoso. | RTVE

Aquest mateix dijous s'ha confirmat que la Fiscalia té previst sol·licitar a l'Audiència Nacional que consulti les autoritats australianes si el petó no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso pot constituir un delicte a la legislació australiana.

Una petició que el ministeri públic inclouria a la querella que presentarà contra el suspès president de la RFEF els pròxims dies a l'Audiència Nacional.

La legislació australiana recull el concepte de consentiment afirmatiu, cosa que requereix el clar consentiment per ambdues parts per mantenir qualsevol mena de relacions sexuals.

Si finalment es determina que el petó va ser no consentit, Luis Rubiales podria haver comès un delicte d'“assalt indecent”, que podria suposar una pena màxima de cinc anys de presó a Austràlia.