Alberto Caballero als premis MIM Series Festival 2018

El creador de 'La que se avecina', nebot de José Luis Moreno: «Estic en xoc»

Alberto Caballero ha parlat amb Ana Rosa Quintana sobre la detenció del seu oncle

Sembla que el paper que va interpretar José Luis Moreno a 'Torrente 2', no estava tan allunyat de la realitat. Aquest mateix matí, l'empresari era detingut per presumpta estafa. Una notícia que enxampava per sorpresa al món de l'espectacle.

Alberto Caballero, creador de 'La que se avecina' i nebot del productor teatral, ha concedit una entrevista per a 'El programa de Ana Rosa'. Al costat de la seva germana Laura, porta el pes de la sèrie de ficció de Telecinco i explicava com se sentia després de conèixer la notícia.

La relació entre oncle i nebots fa temps que estava trencada i el mateix Alberto confessava que no mantenien contacte. D'aquí la seva sorpresa en assabentar-se de la detenció de Moreno, que ha arribat a les seves oïdes per la premsa.

Conèixer les acusacions que pesen sobre el seu oncle, ha estat un gerro d'aigua freda i encara estan intentant assimilar-ho.

El creador de 'La que se avecina' està en xoc

Consternat per les últimes informacions que arribaven sobre José Luis Moreno, Alberto Caballero parlava amb Ana Rosa sobre la seva detenció. El creador de la sèrie estrella de Mediaset encara està perplex pel que ha passat i molt afectat. «Estem en xoc perquè és una notícia dura, preocupats en la distància», començava explicant.

Per una sèrie de discrepàncies professionals, la relació familiar es va trencar, però això no impedeix que estiguin angoixats pel futur del seu oncle. «Encara que jo no tenia des de fa uns quants anys relació amb ell, al cap i a la fi és família i lògicament són notícies que afecten».

Aquesta distància familiar ha provocat que ningú de la seva família tingués coneixement del seu actual entorn i, molt menys, de les seves activitats. «No sabem quin és el seu entorn ara mateix, estem desconnectats», confessava.

D'aquí que no tinguessin ni idea del delicte de què se l'acusa per desviar 50 milions d'euros mitjançant un entramat empresarial.

Els seus nebots van denunciar una presumpta estafa sense pensar que el seu oncle pogués estar darrere

Durant l'entrevista al programa dels matins de Telecinco, Caballero ha explicat la raó que va provocar el distanciament amb el seu oncle. «En el seu moment vam tenir una sèrie de diferències i això va portar a un allunyament tant en el terreny personal com en el professional», ha comentat. Segons sembla, els problemes guardava relació amb les autories.

«Havíem tingut algun problema amb un parell de pagarés a nivell de la productora i unes societats fantasma amb les quals no havíem treballat», assenyalava. A conseqüència, tant ell com la seva germana Laura van decidir denunciar.

L'objectiu era «portar el procés als tribunals». El que mai es van imaginar era que el productor teatral pogués estar darrere d'aquesta trama.

«No pensàvem que pogués estar relacionat amb ell», ha expressat. «Crèiem que era una estafa a l'ús i ho vam posar en coneixement de les autoritats, aquesta és l'única informació que tinc sobre el cas».

Els problemes financers del productor

Aquest mateix dimarts, 29 de juny, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es desplaçaven fins al domicili de José Luis Moreno. Una investigació ha portat a l'acusació de l'empresari i dels seus socis.

Presumptament, sobre els detinguts penja una acusació per haver estafat 50 milions d'euros mitjançant un entramat d'empreses. També per blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

Segons la investigació, els acusats haurien creat 700 empreses mercantils per tal de quedar-se amb els diners de crèdits bancaris i privats.

A més, nombrosos actors l'han denunciat per deure'ls diners. La topada amb Yolanda Ramos a 'Hable con ellas' va ser molt sonada. L'actriu va acusar-lo en directe que no li havia pagat després d'haver treballat junts i Moreno va abandonar el plató molt enfadat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.