Dani Mateo encén les xarxes per un tuit sobre l'ús del català

El presentador va realitzar la pregunta durant un viatge en AVE

El presentador català de 'Zapeando' i 'El Intermedio', Dani Mateo, ha encès les xarxes per un tuit que deixa entreveure que l'ús de la llengua catalana en els espais públics, no és sempre del seu gust.

Concretament, el periodista de la Sexta, va manifestar durant un viatge en AVE la seva molèstia perquè des de megafonia comunicaven un missatge en castellà i, després, en català. En aquest sentit, Dani va escriure que:  «Puc entendre que a l'AVE llegeixin els missatges primer en català i després, pels que ni el parlin, en castellà. Però algú em pot explicar per què ho fan al revés?».

Una pregunta que no va agradar gens a la majoria dels seus seguidors

Aquesta pregunta, lluny de ser compresa per la majoria dels seus seguidors, el cert és que va provocar una allau de crítiques contra el periodista. En la majoria de missatges es poden llegir alguns comentaris com: «No ho acabeu d'entendre. El meu dret és que em parlin en la meva llengua, amb independència de si entenc unes altres», o «Perquè puguis dir la ximpleria del dia a Twitter, per exemple».

Així doncs, està clar que la seva pregunta lingüística no va agradar gens a molts d'aquells catalans que reivindiquen el seu dret de parlar i ser parlat en la seva llengua, més enllà que coneguin i sàpiguen parlar unes altres.

Dani Mateo explica en directe la greu malaltia que pateix el seu germà

Recentment, el periodista també va ser notícia, però en aquest cas, per una raó molt diferent. Dani té un humor irònic que de vegades desconcerta bastant l’audiència, ja que no acaba de captar les bromes del presentador de ‘Zapeando’, però en un dels darrers programes de la Sexta, ha explicat una història personal que podria ser una de les pitjors de la seva vida.

I és que l’humorista ha explicat que el seu germà té la malaltia de Crohn, una afecció per la qual parts del tub digestiu s’inflamen. Aquest tema és bastant delicat, a priori, ja que  el germà de Dani va estar a punt de morir i el català ara ha recordat l’època en la qual va estar ingressat  per un brot de la malaltia. Sens dubte, una dura experiència que va deixar tots els seus companys sorpresos.

També et poden interessar...