El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu

On s'ha fugat Joan Carles I? Surt a la llum el destí de l'emèrit

Diversos mitjans han filtrat el lloc on estaria ara l'exmonarca

El rei emèrit JoanCarles I es troba a Portugal o bé a la República Dominicana, segons publiquen aquest dimarts alguns mitjans. Després que la Casa Reial fes públic ahir dilluns que l'exmonarca tenia intenció de traslladar-se fora de l'Estat espanyol per la «repercussió pública» que generen «certs esdeveniments del passat» de la seva «vida privada», mitjans portuguesos com el canal de notícies TVI24 asseguren que Joan Carles I és a Estoril, al municipi de Cascais.

El diari 'ABC', en canvi, afirma que el rei emèrit és al Carib. Segons aquest rotatiu madrileny, Joan Carles I va anar a Sanxenxo, a Galícia, el cap de setmana i des d'allà va viatjar a Porto (Portugal) i a la capital de la República Dominicana, Santo Domingo.

La Fiscalia manté les investigacions contra Joan Carles I

Després de l'anuncia de la Casa Reial sobre la marxa del rei emèrit fora d'Espanya, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha manifestat que «continua amb les diligències d'investigació obertes». Així doncs, la Fiscalia investiga Joan Carles I per les presumptes comissions en la construcció de l'AVE a La Meca.

L'equip que ho investiga està encapçalat pel fiscal en cap de la Sala Penal, Juan Ignacio Campos, i està compost per tres fiscals del Tribunal Suprem especialitzats en Dret penal econòmic i el suport de la Unitat Especialitzada de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l'Estat.

La reina emèrita no ha acompanyat Joan Carles

El destí que ha triat Joan Carles I encara no ha estat confirmat. Això però no és l'únic que es desconeix, ja que un altre dels grans dubtes és saber quina decisió prendrà la reina Sofia, qui, a hores d'ara, es manté a prop del rei Felip VI.

El periodista i presentador del programa 'Al Rojo Vivo' explicava ahir a la tarda que en principi la decisió que ha pres la reina emèrita és la de no acompanyar-lo. A més, segons la defensa del monarca, Sofia romandrà en plena disposició del «Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuna».