La Fiscalia insisteix que «continua» amb les investigacions contra Joan Carles I

El Ministeri Públic vol esclarir tota la veritat sobre les comissions il·legals que hauria cobrat el rei emèrit

Joan Carles I i la reina Sofia durant un acte al Congrés dels Diputats
La Fiscalia ha anunciat que la investigació sobre Joan Carles I «continua» | cedida

La Fiscalia del Tribunal Suprem «continua amb les diligències d'investigació obertes» sobre el rei Joan Carles I després de l'anunci de la Casa Reial sobre la marxa del rei emèrit fora d'Espanya, segons fonts del Ministeri Públic, que eviten comentar la decisió i no aclareixen si la Fiscalia prendrà alguna decisió addicional per l'exili de l'exmonarca.

La Fiscalia investiga el rei emèrit per les presumptes comissions en la construcció de l'AVE a La Meca. L'equip que ho investiga, encapçalat pel fiscal en cap de la Sala Penal, Juan Ignacio Campos, va ser reforçat i està compost de tres fiscals del Suprem especialistes en Dret penal econòmic i el suport de la Unitat Especialitzada de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l'Estat.

Joan Carles I marxa d'Espanya, acorralat per les investigacions judicials

El rei emèrit Joan Carles I ha comunicat aquest dilluns a la Casa Reial la seva intenció de traslladar-se a viure fora d'Espanya. L'excap d'Estat ha apuntat que ha pres la «meditada decisió» per «facilitar» l'exercici de les funcions de monarca a Felip VI després de la «repercussió pública» que generen «certs esdeveniments del passat» de la «vida privada» del rei emèrit.

«El meu llegat i la mateixa dignitat com a persona així ho exigeixen», ha manifestat. Joan Carles I s'ha dirigit per carta a Felip VI i ha recordat que fa un any ja va sol·licitar deixar d'encapçalar activitats institucionals. Ara, ha apuntat que marxa d'Espanya amb el «convenciment» de prestar el «millor servei» als espanyols, a les institucions i a la monarquia.

«Una decisió que prenc amb un profund sentiment, però amb una gran serenitat», ha concretat. «He estat monarca d'Espanya durant gairebé quaranta anys, i durant tots ells, sempre he volgut el millor per Espanya i la Corona», ha afegit. Amb tot, sembla que Joan Carles ja ha sortit del territori espanyol, si bé a hores d'ara no se sap exactament on ha marxat. El que sí que s'ha pogut confirmar és que la reina Sofia ha decidit no acompanyar-lo, preferint quedar-se «a prop» de l'actual monarca i la seva família. 


Comentaris

envia el comentari