El presentador de televisió Bertín Osborne en una fotografia

El problema que haurà d'enfrontar Bertín Osborne completament sol en separar-se

La parella ha de repartir-se el patrimoni de les associacions a les quals estan vinculats

Bertín Osborne va anunciar mitjançant un comunicat al programa de Telecinco 'Viva la vida' la ruptura entre ell i la seva esposa Fabiola Martínez. Després de 20 anys junts i 14 des que es van donar el sí que vull, la parella se separa.  

 

La bomba menys esperada de l'any ha copat la crònica social. Els deutes que Bertín haurà d'afrontar després de signar els papers del divorci han sortit a la llum, a pesar que el matrimoni sempre ha portat la discreció per bandera quant a la seva intimitat es refereix. 

 

S'ha de destacar que des de fa temps la parella ja viu separada. Bertín Osborne pernocta en la seva finca de Sevilla, mentre la seva dona i els seus fills gaudeixen d'un habitatge a Madrid

 

Segons explica Fabiola, un dels principals problemes que van conduir al matrimoni a reiterades discussions va ser el lloc de residència habitual. El presentador volia quedar-se en el camp, mentre Fabiola demandava una llar a Madrid amb millors condicions per al seu fill.

Les associacions de Bertín i Fabiola

Segons informen els mateixos protagonistes, la ruptura matrimonial és amistosa. Però, malgrat que tots dos es van casar en règim de separació de béns, el cantant i la seva dona han de solucionar la repartició del patrimoni fruit de les associacions a les quals tots dos estan vinculats. 

 

Una de les susdites es tracta de Corporativa Eucanor, situada a Alcalá de Guadaíra (Sevilla). Aquesta empresa, destinada a l'«organització, participació i explotació en tota classe d'espectacles», és propietat de Fabiola Martínez en un 10% i de Bertín Osborne amb el 90% restant. A més, la dona de Bertín és apoderada de la companyia.  

 

D'altra banda, l'actor i presentador espanyol també és conseller delegat d'una empresa situada a La Rioja, anomenada Striang 3000 SL, la línia de negoci de la qual és la producció vinícola.

 

Així mateix, Bertín exerceix el rol d'administrador únic de Cellers Conde de Donadío de Casasola, a la província d'Àlaba. Cal ressaltar que aquesta empresa, constituïda en 2003, també compta amb el 50% de Bertín Osborne Alimentació. 

 

Aquest celler havia sortit a subhasta, segons la premsa local en 2019. No obstant això, ningú té constància que Bertín perdés la propietat de Cellers Conde de Donadío de Casasola. Segons els textos legals de l'empresa, Bertín continua constant com l'administrador d'aquesta. 

 

El cantant i actor espanyol també té en la seva possessió altres empreses que l'ajudarien a pagar els seus deutes. Una d'elles és Crooner 2016 SL  amb un únic administrador, Bertín.  

La ruptura podria afectar la Fundació Bertín Osborne 

La parella va donar vida a la Fundació Bertín Osborne l'any 2009. Amb ella, el futur exmatrimoni pretenia ajudar als menors amb lesions cerebrals i als seus familiars. 

 

Fabiola i Bertín coneixien bé quines eren les necessitats dels afectats, ja que ells mateixos van viure en les seves pròpies carns la realitat d'aquests nens i nenes. El primogènit dels cònjuges, Kike, va néixer amb aquesta malaltia a causa d'un contagi per listèria durant la gestació. 

 

Tant el pare com la mare de Kike, principalment Fabiola, han bolcat la seva vida a atendre el seu fill major i a donar-li totes les cures que el menor requereix.


Bertín i Fabiola han de reunir-se almenys dues vegades a l'any, segons recullen els estatuts de la fundació sense ànim de lucre. A més, el text legal detalla que en el cas que el president caigui de baixa, el vicepresident haurà de complir les seves funcions.

 

Fins avui i, gràcies al respecte i l'amor que encara queda en el matrimoni, tot apunta al fet que la Fundació seguirà el seu curs normal i Fabiola estarà al capdavant de l'organització. 

Deute amb Hisenda

El cantant havia confessat per a un mitjà nacional en el 2016 que havia contret un deute d'aproximadament 4 milions d'euros amb Hisenda. Bertín va saldar part d'ella amb la venda d'algunes de les seves propietats. 

 

Avui dia, el marit de la veneçolana confessa que el deute encara no s'ha solucionat per complet. Bertín espera esmenar el que deu a través dels seus negocis, els seus programes televisius, els contractes publicitaris i els concerts.