Joan Carles, aliè a la polèmica: Se'n va de vacances malgrat la situació de la família

El rei Felip VI segueix buscant solucions a tots els escàndols del seu pare

El rei emèrit Joan Carles I
Joan Carles se'n va a Galícia enmig de tota la polèmica pels seus escàndols | Cedida

Després de conèixer-se la notícia que el rei Felip VI estava preparant l'exili per Joan Carles, el rei emèrit va viatjar a Sanxenxo (Pontevedra) a passar uns dies al costat del seu amic Pedro Campos, el nebot de Calvo Sotelo. Joan Carles I va passar el confinament tancat a la Zarzuela, i sembla que ha aconseguit una mica de distracció i confort amb la seva escapada a Galícia

Felip VI segueix buscant solucions

Joan Carles I necessitava d'urgència aquesta escapada per recuperar-se de tot el que li ha passat al llarg d'aquests mesos: el rebuig de l'herència per part del seu fill, el descobriment dels seus negocis poc transparents i el seu notable deteriorament físic. No obstant això, la seva visita a Sanxenxo ha durat pocs dies, ja que el rei emèrit havia d'acudir a les sessions de fisioteràpia i rehabilitació per poder recuperar la seva mobilitat com més aviat millor. Mentrestant, la reina Sofia està a punt de volar cap a Mallorca, com fa tots els estius. Si el coronavirus ho permet, la reina espera gaudir de les vacances a l'illa amb els seus néts.

D'altra banda, Felip VI continua buscant solucions per acabar amb la crisi institucional del país i millorar la imatge de la corona, que s'ha vist greument perjudicada després de tots els escàndols de Joan Carles I. Una persona molt propera a Felip confessava que «la idea és que no es faci res més. Ells estan treballant moltíssim per a la recuperació del país i en això estan centrats. Li ha retirat l'assignació i ja no tenen cap relació. La resta queda en l'àmbit privat. Felip no pot llevar-li el títol de Rei perquè li concedeix la Constitució al seu article 57». 

Tot i estar de nou a la Zarzuela, la intenció de Joan Carles és tornar com més aviat millor a Sanxenxo i poder gaudir del mar. Així doncs, mentre el seu pare està entre metges i Galícia, i la seva mare gaudeix de Mallorca amb la família, Felip VI intenta solucionar tot l'embolic que s'ha format gràcies al seu progenitor. 


Comentaris

envia el comentari