Isabel Pantoja i Doña Ana, la seva mare.

'Doña Ana', la mare d'Isabel Pantoja, que va passar de ser fruitera a ser rica

Doñaa Ana Martín ha mort i els seus secrets estan sortint a la llum

Isabel Pantoja fa un any que guarda silenci per dos motius: la seva situació després de la guerra amb Kiko Rivera i la seva preocupació per la Ana, la seva mare. La mare de la tonadillera ha estat malalta en els últims anys, i els seus afins no volien empitjorar la situació. Doña Ana Martín ha mort deixant a la vídua de Paquirri més sola que mai, ja que sempre van estar unides i van gaudir d'un vincle especial.

La matriarca dels Pantoja va haver de tirar endavant la seva família, ja que el seu marit va morir quan la cantant i els seus germans eren petits. Isabel sempre ha presumit que la seva mare era una dona molt treballadora i que mai es va enfonsar després de la mort del seu espòs. Totes dues estaven unides per la tragèdia, així que la tia d'Anabel no va trigar a compensar Ana amb molts regals.

Sempre s'ha dit que Ana Martín estava obstinada amb què la seva filla es casés amb algú important, un fet que va acabar aconseguint. La cantant va contreure matrimoni amb el torero més important del moment i tots van sortir beneficiats. Isabel Pantoja ha cuidat a la seva mare fins al final i li va obrir les portes a un món ple de luxes, capricis i atencions per part de la seva filla. De fet, vivia amb ella a la finca que va heretar del seu difunt marit. 

Doña Ana mai va saber que Isabel va estar a la presó

Agustín Pantoja és l'única persona a qui Isabel li ha permès estar prop de la matriarca, ja que sempre ha intentat protegir-la. Admira el seu esperit lluitador i ha fet tot el possible perquè la gent recordi a Ana amb un somriure a la cara. Les aparicions de la sogra de Paquirri no han estat nombroses, però la premsa coneix els seus secrets i els han tret a la llum. Mai va saber que la seva estimada filla va estar a la presó, ja que li van dir que havia de marxar a fer una gira.

La vida de doña Ana Martín va estar marcada per la pobresa, ella era fruitera i amb el seu salari havia de mantenir a tota la seva família. Per aquest motiu, tan bon punt Isabel va despuntar en el món de la música i va començar a guanyar diners, ella també va gaudir de la seva fortuna. Hi ha molt poca gent que parla bé de la Pantoja, però la veritat és que amb la seva família no ha pogut ser més generosa. Al seu germà Bernardo li va donar una casa, a l'altre, Juan, una feina, i a la seva mare la va omplir de luxes fins al final dels seus dies.

Ana Martín, el malson de Chabelita, tenia costums estranys

Isabel ha compartit amb la seva mare una infinitat de vivències, totes elles relacionades amb el dolor: la viduïtat, la pobresa i el sofriment. Aquesta és una de les raons per les que mai ha deixat que ningú atempti contra el seu benestar, ni tan sols la seva pròpia filla. Chabelita va denunciar públicament que no se sentia còmoda amb la seva àvia, ja que considerava que per ser adoptada era un familiar de segona.

La germana de Kiko mai va entendre per què rebia tants menyspreus i va acabar tallant la seva relació amb la difunta. Doña Ana sempre ha estat un personatge bastant hermètic, així que la premsa s'ha hagut d'esforçar molt per saber d'ella. En gran part de les seves aparicions anava vestida d'un dol rigorós que cridava l'atenció de tots, ja que es va quedar vídua fa molts anys.

El 1974 va morir el seu marit, pare d'Isabel, i des de llavors només ha tingut un objectiu: protegir la cantant de les males companyies. Es diu que no estava d'acord amb l'amistat que la seva filla mantenia amb Encarna Sánchez, motiu pel qual es va enfrontar amb ella. Kiko Rivera va confessar fa uns mesos al plató del 'Dleuxe' que tant la seva àvia com el seu oncle tenien un comportament estrany. Va insinuar que tots dos tractaven Chabelita d'una forma molt despectiva, fins i tot racista.