Doña Sofía durante la 55 edición del Premio de Pintura y Escultura. Madrid, 5 de marzo de 2020

Dos anys del dia més trist de la reina Sofia: El dia que tot va canviar amb les seves netes

Va ser la confirmació de la mala relació entre la emèrita i la reina Letícia

Tal dia com avui, 1 d'abril, es produïa un dels moments més  tensos que mai hàgim presenciat entre els membres de la Família Reial. A les nostres retines encara estan gravades les imatges de la tensa trobada  que la reina Sofia i la reina Letícia van protagonitzar a la sortida de la catedral de Palma.

El motiu no va ser altre que l'impediment de Letícia  que les  seves filles fossin fotografiades  amb la seva àvia, un desig que va ser compartit per la infanta Elionor  que amb un gest brusc, es va desfer del braç  de la reina Sofia.

Va confirmar la tensa relació que es viu a la família

Aquest delicat moment va ser la constatació de la tensa relació existent entre la família i més concretament entre la reina Sofia i la reina Letícia que va acabar esquitxant el rei Felip VI i el seu pare. El rei emèrit es va mostrar molt molest amb el que havia passat i no va dubtar en acostar-se al seu fill etzibant-li un «hem de parlar» en relació amb l'actitud de la reina.

Conscients de la imatge que havien donat tant Letícia com Elionor, la Casa Reial  es va proposar fer una neteja i van començar a deixar veure una excel·lent relació entre sogra i jove,  com aquest mateix estiu a Mallorca on vam poder veure a Letícia, Sofia i Elionor compartint agradables moments.

Poc es podien imaginar que l'escena de la catedral de Palma havia de ser el menor  dels seus  problemes.  Una escena que es va produir abans que Corinna fes la seva aparició estel·lar als mitjans després de ser caçada pel comissari Villarejo, afirmant que havia estat usada per Joan Carles I com a testaferro per cobrar comissions milionàries procedents de l'Aràbia Saudita.

Unes declaracions que van caure com un gerro d'aigua freda i que van provocar que la imatge del rei Joan Carles  es veiés greument compromesa. Les seves aparicions públiques van ser reduïdes fins que finalment al juny de 2019 va anunciar la seva retirada de la vida institucional.

El cop definitiu de Felip VI al seu pare

El toc de gràcia a Joan Carles I va arribar aquest mateix març quan els advocats de Corinna van comunicar a Felip VI  que el seu pare l'havia fet  segon beneficiari  de la fundació  Lucum, on suposadament es van ingressar 100 milions de dòlars dels saudites.

Com a conseqüència, el rei va decidir emetre un comunicat on renunciava públicament a aquesta herència en el seu nom i en el de les seves filles i li retirava l'assignació que percebia de Casa Reial. En definitiva, una successió d'esdeveniments que han deixat en segon pla la picabaralla entre les reines.