La veritat de per què la Princesa Elionor parla tan bé el català

La seva naturalitat parlant la llengua catalana va protagonitzar la nit

La princesa Elionor a l'acte d'entrega dels premis Princesa de Girona el 4 de novembre del 2019 a Barcelona
La princesa Elionor va ser la protagonista del dia | Catalunya Diari

Aquest any 2019 segur que quedarà a la memòria de la Princesa Elionor per haver suposat el seu debut a Astúries i Catalunya, dos llocs d'especial significació. El dilluns se li va escoltar la veu al principat per primera vegada.

La princesa no tan sols va parlar en castellà, sinó que va fer un magnífic discurs en català. A més de les dues llengües estatals, Elionor va destacar per tenir un anglès molt fluid i, per saber Àrab, amb el qual es va dirigir a la guanyadora del I Premi Internacional de Girona, Maria Jammal, de pare israelià.

També aprèn gallec i euskera

La premissa que explica el perquè del català tan fluid i natural d'Elionor és la de dominar l'idioma com si fos matern. Des de petita, un professor s'ha ocupat d'ensenyar-li, en hores extraescolars. Bé, a ella i a la seva germana petita Sofia, qui segueix el mateix aprenentatge que l'hereva.

Sembla que la intenció del rei i la reina és que, a més d'aprendre l'idioma, les germanes s'involucrin en la cultura catalana i en tot el que això suposa. I no només aquesta comunitat, sinó de totes, ja que, tot i que el català és el que millor se li dona, Elionor també està aprenent gallec i euskera.

El que ha quedat demostrat és la bona pronunciació de la princesa en català, alguns periodistes presents fins i tot van arribar assegurar: «Se li dona millor que al seu pare». Felip VI, conscient dels progressos de la seva filla, fins i tot va fer broma quan va ser el seu torn, comentant que la princesa li havia «posat difícil».

Elionor durant el discurs
Elionor durant el discurs de la cerimònia | Catalunya Diari

La mestra d'Elionor

La naturalitat que va mostrar Elionor parlant en català és d'admirar i, segons sembla, és perquè té un gran referent. El periodista Manuel Campo Vidal, veterà en termes d'expressió corporal i comunicació, qui va assistir a la cerimònia, ho ha apuntat al mitjà 'Vanitatis': «No necessita assessors perquè té en la seva mare la millor mestra».

La cerimònia, que ha complert la seva desena edició, reconeix el talent jove, és per això una analogia que la jove princesa s'hagi estrenat en ella. Els seus moviments han estat seguits amb molta atenció, encara que la seva arribada a Barcelona no fos la ideal.

  

També et pot interessar...


Comentaris
Oriol
Li anirà bé parlar bé el català si vol trobar feina a Catalunya

envia el comentari