Un actor català deixa els espectadors de TV3 bocabadats explicant el trauma que va patir

Eric Auquer també ha explicat com va preparar-se pel seu premiat paper a 'Quien a hierro mata'

Enric Auquer era el protagonista del programa  'Al cotxe', de TV3, aquest dimecres, 12 de febrer. El millor actor revelació segons els premis Goya  de fa unes setmanes té 31 anys i és de Rupià, un petit poble del Baix Empordà. Com és habitual en l'espai que dirigeix Eloi Vila, Auquer va parlar de la seva faceta professional, però també va obrir-se a comentar qüestions de la seva vida més personal.

«Encara tinc malsons de l'escola»

Auquer no ha tingut problemes en detallar com de malament s'ho va passar durant la seva infantesa. De petit, patia una forta component de dislèxia, així com TDAH, i segons detalla, es va quedar molt enrere respecte del nivell de la seva classe. «Encara ara tinc malsons de l'escola, era una frustració, ho vaig viure fatal», explicava Auquer a Eloi Vila.

Auquer va relatar com ha estat ell mateix qui s'ha anat culturitzant al seu ritme, atès l'endarreriment escolar que li generaven els seus diagnòstics i la consegüent frustració.

Auquer viu l'èxit

L'actor empordanès, però, no es va centrar només en el seu malson infantil. El cert és que viu, a hores d'ara, un dels moments més dolços de la seva vida professional, gràcies al paper a 'Quien a hierro mata'  que, als Goya d'enguany, li va valdre el premi a millor actor revelació. Auquer ha explicat el seu viatge a Galícia i el seu contacte amb narcotraficants per aconseguir ficar-se més en els papers.

Alhora, també ha explicat el seu temor a l'elogi i a l'èxit: «És emocionant però també és perillós. L’afalac, les entrevistes... et pots fer ‘lios’», explicava Auquer  a 'Al cotxe', tot relatant que tot just sortia del psicòleg perquè l'ajudés a mantenir els peus a terra. En aquest sentit, creu que l'ha ajudat  a no tenir xarxes socials: «crec que és un acte polític no tenir xarxes socials i de moment ho vull mantenir», ha reblat.

També et pot interessar...