Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de persones assegudes al voltant d'una taula a 'Ni que fuéramos', amb un requadre a la cantonada inferior dreta que mostra Óscar Cornejo i Adrián Madrid posant al costat d'un logotip colorit.

Fabricantes Studio cancel·la 'Ni que fuéramos' divendres que ve per un motiu de pes

La productora del nou 'Sálvame' es nega a competir amb el futbol, per això no emetrà cap programa divendres 5

La retransmissió de l'Eurocopa 2024 està causant un impacte notable en les dades d'audiència de la televisió. Els partits, que s'emeten diàriament, estan reportant excel·lents resultats per a RTVE. La cadena pública ha aconseguit arrabassar el lideratge d'audiència del juny a Antena 3, trencant una ratxa de 31 mesos consecutius al cim.

En aquest context, el programa Ni que fuéramos ha decidit no competir per l'audiència en una de les nits més esperades. Aquest divendres 5 de juliol es jugarà un dels partits més destacats dels quarts de final de l'Eurocopa, enfrontant-se a la selecció espanyola contra Alemanya. Aquesta trobada promet captar l'atenció de milions d'espectadors, deixant escasses possibilitats a altres ofertes televisives.

Un grup de persones es troba en un set de televisió colorit i decorat amb banderes d'arc de Sant Martí, algunes estan assegudes en sofàs i cadires, mentre que altres estan dretes, una dona en primer pla somriu i sembla estar parlant, l'ambient és relaxat i alegre.
'Ni que fuéramos' es retira de la batalla | Canal Quickie

A causa d'aquesta circumstància, Fabricantes Studio ha optat per donar descans al seu equip i evitar un enfrontament directe. Aquesta decisió també té com a objectiu optimitzar els costos de producció del programa.

En lloc de Ni que fuéramos, TEN emetrà Caso Cerrado des de les 11:51 fins a les 21:53 hores, dedicant deu hores contínues al format conduït per Ana María Polo. El programa de Maria Patiño reprendrà el seu horari habitual a partir del dilluns 8 de juliol.

Els resultats que ha obtingut Ni que fuéramos

Ni que fuéramos ha estat resistint en termes d'audiència, malgrat la competència ferotge de l'Eurocopa. Tot i que continua doblant la mitjana de TEN, sí que ha experimentat una disminució a causa del Campionat Europeu de la UEFA.

En la seva última emissió aquest dimarts, el magazín va mantenir un 2,6% de share, però va veure una baixada en el nombre total d'espectadors, i va aconseguir només 209.000. Aquest resultat suposa una pèrdua de 0,4 punts en comparació de l'emissió de dimarts anterior.

Fotografia del plató de Ni que fuéramos amb els seus col·laboradors Kiko Matamoros, Chema Garrido, María Patiño, Lydia Lozano i Victor Sandoval
Els col·laboradors no s'enfrontaran a l'Eurocopa | Canal Quickie

Durant el bloc de La Happy Hour, el programa va aconseguir reunir 208.000 persones i signar un 2,9% de quota de pantalla. Tot i que això representa una millora de 0,3 punts respecte al dia anterior, és una disminució de 0,5 punts en comparació del dimarts anterior. Aquestes dades reflecteixen la dura competència que enfronten els programes de televisió durant esdeveniments esportius de gran envergadura com ara l'Eurocopa.

La decisió de cancel·lar l'emissió de Ni que fuéramos aquest divendres subratlla l'impacte significatiu que l'Eurocopa 2024. Els esdeveniments esportius d'aquesta magnitud atrauen una vasta audiència i deixen poc marge de maniobra per a altres programes. Les cadenes i els productors han de ser estratègics en les seves decisions de programació per minimitzar pèrdues i mantenir l'interès dels seus espectadors.