L'últim escàndol que ha sortit a la llum pels comptes opacs del rei emèrit Joan Carles I a Suïssa i la renúncia del rei Felip VI a l'herència del seu pare han obert una guerra de bàndols dins de la Casa Reial que divideix la família en dues i obra una greu crisi entre els monàrquics. Quins són aquests bàndols i qui va amb qui?
«M'han dit que la Reina Sofia, Cristina i Helena van amb Joan Carles», li pregunten a la periodista Pilar Eyre a través de Twitter, i ella respon «Sí». Es confirma que hi ha un bàndol joancarlista que estaria encapçalat per la seva esposa Sofia i les infantes Cristina i Helena. No obstant això, sorgeix una pregunta: Per què Joan Carles continua comptant amb el suport d'una part de la família després de la successió d'escàndols que han posat en perill la Corona?
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
La fortalesa d'aquest bàndol s'explica per la fortuna que Joan Carles I ha acumulat en paradisos fiscals, una cosa que de manera implícita va reconèixer el propi Felip en renunciar a l'herència del seu pare, i amb la qual ha mantingut a les seves filles i als seus néts.
Sense anar més lluny, Joan Carles va ser qui va pagar el caríssim institut dels Estats Units on Froilà va acabar els seus estudis i la matrícula ascendia a 48.500 dòlars. D'altra banda, Joan Carles va ser el principal defensor de la seva filla, la infanta Cristina, durant l'aiguat del cas Nóos, mantenint fins a l'últim moment el seu suport als Urdangarin malgrat el seu linxament públic.
La fidelitat de la reina Sofia
Per a molts és més sorprenent la fidelitat que mostra la reina Sofia al seu marit després dels nombrosos casos d'infidelitat. No obstant això, manté l'assignació de diners públics a càrrec dels impostos per a representar a la Casa Reial en actes oficials, i encara que podria mantenir el seu estatus com a mare del rei si es divorciés, en la seva última aparició va decidir mostrar suport públic al seu marit lluint l'anell de casada.
En l'altre bàndol queden Felip, la reina Letícia i les seves filles Sofia i Elionor, fins ara condescendents amb la figura del rei emèrit Joan Carles però que després de l'escàndol de corrupció s'han desmarcat d'ell obrint un cisma en el si de la família.
Amb aquest gest, Felip VI no tan sols preservar el seu paper de renovador de la institució després de l'últim període del regnat del seu pare que la va deixar molt tocada, sinó també i sobretot assegurar la continuïtat de la Corona i la successió d'Elionor al tron, una cosa que segons alguns mitjans estrangers està cada vegada més en dubte.