És quelcom habitual. Sempre Felip i Letícia trepitgen Barcelona, ho fan amb escridassada. El rei i la reina van assistir el passat divendres al vespre a l'aniversari del 175è aniversari del Cercle del Liceu i, a Passeig de Gràcia, els monarques van ser rebuts amb una escridassada per part d'algunes de les persones que eren fora de l'acte.
«A Catalunya, no tenim rei» i «visca la república», els van etzibar mentre els monarques sortien del cotxe per saludar a la plana major de l'acte.
Felip i Letícia es van desplaçar fins a la capital catalana ahir per a presidir l'acte dels 175 anys del Cercle del Liceu. En aquest, van entregar medalles d'honor a Salvador Alemany, en representació de l'entitat; i als expresidents Carlos Cuatrecasas, Joan Antón Maragall i Ignacio García-Nieto.
L'acte, però, deixa quelcom clar: que les visites a Barcelona continuen sent un turment per a Felip i Letícia. Potser per això mateix, ja dins l'acte la figura dels reis va ser realçada pels assistents. «Barcelona i Catalunya tenen un gran rei encara que alguns no ho vulguin reconèixer», els va comentar Carlos Cuatrecasas.
«Catalunya té rei, encara que alguns no ho vulguin»
De fet, el mateix Salvador Alemany, en nom del Gran Teatre del Liceu, es va encarregar de remarcar que el Liceu i el Centre són entitats amb personalitat pròpia, perfils diferents, però properes i complementàries, mentre que Cuatrecasas s’ha dirigit al rei Felip VI per dir: «Barcelona i Catalunya tenen un gran rei encara que alguns no ho vulguin reconèixer».
Els reis Felip VI i Leticia van ser rebuts a les portes del Gran teatre del Liceu pel ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; la delegada del govern espanyol, Maria Eugènia Gay; el president del Cercle del Liceu, Francisco Gaudier; el president del Patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; el primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la vicepresidenta primera del Cercle del Liceu, Ernestina Torelló.
En l'inici de l'acte, el president del Cercle del Liceu, Francisco Gaudier, va voler destacar que aquest club privat es va inaugurar el 20 de novembre de 1847 i alhora també va remarcar que la unió entre el Cercle i el Liceu és «un exemple de perfecte entesa entre un organisme públic i un club de caràcter privat». Així mateix, va declarar que el valor essencial del Cercle són els seus socis, la seva presència i inquietuds.