El fill gran d'Urdangarin, el primer de la família en tornar a Madrid

Aviat Iñaki podrà gaudir dels seus primers permisos penitenciaris, però necessita al·legar arrelament familiar

urdangarin
Iñaki Urdangarin arribant a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón, on fa de voluntari | Catalunya Diari

Urdangarin prepara el terreny per tornar, a poc a poc, a endinsar-se en la societat. El que era duc de Palma gaudeix des de fa aproximadament dues setmanes del privilegi del voluntariat, que li permet assaborir per moments una relativa llibertat i sortir de la presó de dones de Brieva (Àvila) per passar 8 hores cada dimarts i dijous ajudant els discapacitats de l'Hogar Don Orione, a Pozuelo de Alarcón (Madrid). 

La predisposició d'Urdangarin contribueix a suavitzar la seva condemna per corrupció, de la qual no ha completat ni una quarta part. A l'espera de la resolució del recurs que ha interposat a la Fiscalia, continua guanyant punts per alleugerir la sentència i un altre dels punts clau per aconseguir-ho. Queda poc perquè compleixi aquesta quarta part dels 5 anys i 10 mesos que se li imposaven i pugui gaudir dels primers permisos penitenciaris. 

Però ha d'al·legar arrelament familiar. «Institucions Penitenciàries podria negar el permís si el pres no té un familiar de primer grau a qui visitar», explica el diari 'El Mundo', segons el qual el fill gran d'Iñaki, Juan Valentín, s'ha traslladat a Madrid, possiblement en contra de la seva voluntat, perquè el seu pare pugui sortir a visitar-lo. 

El fill gran d'Urdangarin s'ha traslladat a Madrid

Juan Valentín és el fill gran dels quatre que han tingut la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín | Gtres

 

Fa 22 anys que la infanta Cristina es va casar amb Iñaki Urdangarin, matrimoni que perdura tot i la complicada situació que viuen des de fa temps. La implicació del famós jugador d'handbol en el 'cas Noós' va tancar-lo a la presó el 18 de juny de 2018 i la família va abandonar Barcelona. Van passar temporades a Washington i finalment es van instal·lar a Ginebra (Suïssa), on la infanta treballa com a directora d'Àrea Internacional d'un projecte de La Caixa.

Dos dels fills, Miguel i Irene, continuen estudiant a l'elitista col·legi L'Ecole Internationale de la Route, però els dos grans ja van acabar els seus estudis. Pablo intenta ara seguir els passos del seu pare en el món de l'esport, al HBC Nantes (Fraca). I el més gran, Juan Valentín, després d'un any de voluntariat a Cambodja, va decidir estudiar a Regne Unit a la prestigiosa universitat d'Essex. Ara estrena nova a vida a Madrid però, segons el mitjà citat, amb nostàlgia de la vida controlada i elitista que portava a Anglaterra, lluny del focus mediàtic.

La reina Sofia, el seu gran suport

Sembla que el fill d'Urdangarin es traurà el carnet de conduir a la capital. I compagina l'autoescola amb les quedades amb amics, però sempre amb la discreció que el caracteritza, allunyat tot el que pot de la premsa. Hauria arribat a Madrid quan van operar el seu avi, el rei Juan Carlos, a l'agost, i sembla que es quedarà una temporada a la casa d'El Viso. Juan Valentín, a més, compta amb el suport incondicional de la seva àvia, la reina Sofia, i de la infanta Elena, encara que la resta de la Família Reial s'allunyés dels Urdangarin. 

Juan Valentín estarà més a prop del seu pare i podran visitar-se. A més, la seva arribada a la capital podria ser el precedent de la tornada definitiva de tota la família a Espanya per esperar la sortida definitiva de presó d'Urdangarin.

També et pot interessar...


Comentaris
Mavi
Ufff. Pobrecito al igual cae en una depre..... Ya quieran muchos chiquillos de su edad tener la posibilidad de estudiar donde va a ir el que seguro que para entrar el se a quedado otro en la calle.... Y seguro que con mejores notas que el pero como es hijo de un pobre...... Pues hay lo llevas

envia el comentari