La foto del rei Felip amb amics que enfada a molta gent

El monarca ha presidit una reunió del Consell de la Diputació de la Grandesa d'Espanya i Títols del Regne (DGET)

El rei Felip, acompanyat dels Grans d'Espanya
El rei Felip, acompanyat dels Grans d'Espanya en una reunió de la DGET | Casa Reial

El rei Felip VI s'ha reunit aquesta setmana amb el Consell de la Diputació de la Grandesa d'Espanya i Títols del Regne (DGET), que ve a agrupar un total de 800 nobles —comtes, ducs i marquesos—, encara que a Espanya hi ha un total de 3.740 títols nobiliaris. Del total, 2.830 continuen vigents i 417 són Grandeses, la màxima dignitat en la jerarquia nobiliària espanyola conferida pel rei.

La trobada va tenir lloc al Saló Magnolias del Palau de la Zarzuela. Entre els projectes que es van discutir figura el de la renovació de l'organisme del Consell, comandat per Enrique Fernández-Miranda, qui va ser secretari d'Estat d'Immigració durant el govern de José María Aznar. El marquès d'Oreja, el duc de Medina Sidonia, la duquessa de l'Infantado, la duquessa d'Arcos, el marquès de la Solana o el marquès de Salvatierra, entre d'altres, van ser alguns dels convidats a la reunió.

Polèmica per «l'anacronisme» dels títols nobiliaris 

Feia quasi cinc anys que Felip VI no es reunia amb el DGET, i haver-ho fet ara no ha agradat a tothom. De fet, ha estat quelcom molt criticat entre les persones que creuen que els títols nobiliaris i organismes d'aquestes característiques són una cosa obsoleta i anacrònic. Consideren que en ple segle XXI és absolutament innecessària la seva existència. Ara bé, tampoc ha agradat als nobles que no formen part de la distinció dels Grans d'Espanya, ja que consideren que és una deferència amb els que sí que la integren.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari