Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Gerard Piqué mig somrient

Gerard Piqué abandona un dels seus negocis just després de separar-se de Shakira

Gerard Piqué i la seva empresa han trencat els vincles amb el negoci del tenis

Era 2015 quan Gerard Piqué es va començar a interessar pel món del tenis i va decidir revolucionar la Copa Davis, que fins al moment estava en decadència. L'exfutbolista va crear Kosmos Global Holding, nomenant a Iván Modia com a director de l'àrea de tenis i junts van fer el pla per a convèncer la Federació Internacional de Tenis (ITF). 

L'empresari va començar a reunir-se amb tenistes i persones influents del món del tenis fins que va aconseguir el seu suport. El febrer de 2018, Piqué va aconseguir els drets de la Copa Davis pels 25 anys següents amb la promesa d'invertir 3.000 milions d'euros.

Les reformes no van ser suficients per salvar la Copa Davis

No obstant tot el treball que va costar obtenir els drets, Kosmos ha trencat definitivament tots els vincles amb el tenis. Tal com ha informat Ok Diario, en les últimes setmanes les dues filials dedicades a l'esport de raqueta, Kosmos Tennis i Kosmo Management, han tancat.

Pel que sembla, després que la ITF aprovés la reforma de la Copa Davis l'agost de 2018, Kosmos va fer canvis en la competició, com ara crear una seu fixa. Però l'impacte de la Copa no va ser el que s'esperaven i l'empresa havia de continuar abonant anualment una quantitat molt alta de diners. Kosmos va intentar fer entrar en raó a la ITF, però aquesta no va cedir.

A principis d'any, Piqué ja havia anunciat que el contracte entre Kosmos i la Federació Internacional de Tenis per la Copa Davis havia quedat anul·lat, però encara preservaven Kosmos Management. En les últimes setmanes, s'ha confirmat també la seva dissolució. «L'acord era massa exigent per a nosaltres», confirmen fonts de l'empresa.

Primer pla de Gerard Piqué.
Gerard Piqué abandona els seus negocis. | Europa Press

La verdadera mina d'or de Kosmos

«L'empresa està mirant altres punts a escala empresarial, com la Kings League o la Queens. Ara mateix estem centrats com empresa en altres sectors.  Aquest gir té sentit i el tenis no està tant en la línia del que estem fent», informava l'empresa de Piqué.

Per tant, Kosmos ha decidit centrar tots els seus esforços en la Kings League i la Queens League, que no baixen dels 400.000 espectadors i 225.400 a la Twitch, una audiència que es duplica en la retransmissió televisiva a Cuatro. D'aquesta manera, són dos negocis als quals realment estan traient partit.