La mare de Mercedes Milà deixa sis fills i una gran empremta a Catalunya

La família Milà ostenta el comtat de Montseny, títol nobiliari que la periodista va rebutjar a favor del seu germà quan va morir el seu pare

Mercedes Milà i els seus germans es van acomiadar de la seva mare, Mercedes Mencos, en un emotiu funeral
Mercedes Milà i els seus germans es van acomiadar de la seva mare, Mercedes Mencos, en un emotiu funeral | GTRES

Mercedes Mencos, comtessa viuda de Montseny, va morir aquest 3 d’agost amb 93 anys. Es va casar amb el comte José Luis Milà que va traspassar l’any 2012, amb qui va tenir sis fills: Mercedes, Clementina, Reyes, José María, Lorenzo i Inés. La parella va deixar una família unida, amb dos fills molt reconeguts, i una gran empremta a Catalunya.

L’herència que deixa la comtessa viuda de Montseny

El títol nobiliari que ostenta la família Milà va ser creat l’any 1926 pel rei Alfons XIII a favor d’un dels seus gentilhomes, José María Milà i Camps, «en atenció a la seva gestió a la Presidència de la Diputació de Barcelona». Tanmateix, el seu fill i pare dels periodistes Mercedes i Lorenzo, va demanar la rehabilitació d’aquest comtat l’any 1980 i el rei Joan Carles I li ho va concedir després de realitzar els tràmits corresponents.

L’any 2012, José Luis Milà II comte de Montseny va morir i el títol hauria d’haver passat a la seva filla primogènita, però Mercedes Milà el va rebutjar a favor del seu germà José María qui és l’actual III comte de Montseny.

Mercedes Mencos i José Luis Milà i els seus sis fills passaven l’any a Catalunya i els estius viatjaven a Menorca, on la mare tenia una casa. Destaca que tota la família està vinculada a Barcelona, on tots viuen excepte Lorenzo, i a la seva vida cultural. A més, de tots els germans, són ben reconeguts Mercedes Milà i Lorenzo, per les seves respectives trajectòries professionals com a presentadors de televisió.

Per la seva part, segons expliquen a ‘La otra Crónica’, Clementina és llicenciada en Història, treballa de relacions públiques a l’Hotel Omm de la ciutat comtal i a les xarxes demostra l’orgull que sent per la seva família. La seva germana Reyes també va estudiar Història i ara treballa en una empresa que revalora documentació escrita, PapeLeo, fundada per ella mateixa juntament amb una sòcia. De la més petita, Inés, se sap que està casada amb Rafael Vilasanjuan. Finalment, José María III comte de Montseny, manté un perfil discret, amb càrrecs en diverses empreses, està casat i té dues filles, Virgina i Cecilia, la qual en el futur passaria a ser la IV comtessa de Montseny.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari