Iñaki Urdangarin no aixeca cap: Nou cop dur a la presó

El marit de la infanta Cristina no tindrà el tercer grau de moment

Iñaki Urdangarin en una foto d'arxiu
El marit de la infanta Cristina no tindrà el tercer grau de moment | Cedida

Males notícies per Urdangarin. L'exduc de Palma ha lluitat perquè li concedeixin el tercer grau, és a dir, el règim de semillibertat que li permetria passar més temps fora de la presó, però de moment no podrà ser a causa de l'oposició de la Fiscalia. 

Va ser el passat 17 de juliol quan Institucions Penitenciàries es va negar a concedir-li el tercer grau, una cosa a la qual el marit de la infanta Cristina va presentar un recurs i el tribunal li va concedir el tercer grau, encara que l'alegria li ha durat poc a Urdangarin. 

La Fiscalia de Valladolid ha decidit oposar-se a la semillibertat d'Urdangarin en considerar que «denota una evolució favorable, però entenem que no suficient per a la seva progressió» i que el marit de la infanta Cristina no ha complert encara ni la meitat de la seva condemna, un requisit habitual per concedir un tercer grau. 

Fiscalia aclareix els seus motius per la seva oposició

Fiscalia aclareix que Iñaki Urdangarin «no és un delinqüent a l'ús» i que concedir-li el tercer grau generaria alarma social, ja que pels delictes que va cometre té «cotes molt superiors de desvalor respecte a l'exemplaritat i integritat socialment esperades». 

De moment però, Iñaki sí que ha pogut reprendre el seu voluntariat a l''Hogar Don Orione', ja que a principis d'agost Iñaki va haver de deixar d'assistir-hi a causa d'un brot de coronavirus a les instal·lacions. Urdangarin va donar negatiu a les proves, però es va optar per suspendre les visites al centre i al treball dels voluntaris. 

Ara, amb el brot controlat, Iñaki ha pogut reprendre la seva tasca al 'Don Orione', una tasca que li agrada molt, tal com ha confessat el seu advocat, i com podem veure en el vídeo sobre aquestes línies. Vestit de manera informal i amb la mascareta, Urdangarin arribava al centre a primera hora del matí.

L'única propietat que tenen a dia d'avui Cristina i Iñaki és a Catalunya

El palauet de Pedralbes de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin va significar una perillosa escalada social del matrimoni que no tothom recorda. La infanta i el seu marit van vendre la seva casa de Sarrià per 2,2 milions d'euros i el nou habitatge costava 5,8, gairebé el triple. La diferència per adiquir-la la van aportar el rei Joan Carles, que va abonar 1,2 milions, i l'altre sogre, Juan Mari Urdangarin. Així, la compravenda es va materialitzar l'octubre del 2004. Aleshores, Urdangarin declarava uns ingressos de 3.000 euros bruts mensuals. 

Segons publica 'Vanitatis', 'El País' declara que la infanta, per la seva banda, revia uns 90.000 euros de La Caixa anuals i 72.000 d'assignació de la Casa Reial. Tanmateix, la hipoteca era de 52.000 euros trimestrals. Cal afegir, a més de Pedralbes, que Iñaki i Cristina van acumular més patrimoni a través de Aizoon SL i de Nóos Consultoria Estratègica, de manera que van comprar dos pisos amb garatge a Palma (Mallorca) i un baix amb traster a Terrassa

Els pisos de Palma, però, els van haver de vendre per fer front a les fiances judicials. Ara bé, el domicili de Terrassa continua sent propietat d'Aizoon. L'administrador únic de l'empresa és Iñaki Urdangarin però la propietat d'aquesta pertany en parts igual als dos membres del matrimoni.


Comentaris

envia el comentari