IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Urdangarin es queda a les portes d'obtenir un permís per sortir de la presó

Urdangarin havia demanat que se li flexibilitzés el règim per poder sortir puntualment. La Junta de Tractament, però, ho ha desestimat

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin veu com se li denega novament la possibilitat de sortir de la presó | CatalunyaDiari

Iñaki Urdangarin, que es troba complint una condemna des del 18 de juny, de cinc anys i deu mesos a la presó de dones de Brieva, en un règim de segon grau, no ha pogut obtenir el tercer grau tal com ell havia sol·licitat. És a dir, es queda sense cap dret a permisos de sortida quan semblava que l'exduc de Palma ho tenia tot de cara per a poder abandonar el centre penitenciari. 

Les condicions del segon grau, inamovibles

La Junta de Tractament de la citada presó va haver d’estudiar la petició del marit de la Infanta Cristina d’obtenir un règim d’accés obert abans del que li pertocaria, que és quan hagi complert una quarta part de la condemna.

El passat dia 7 va tenir lloc la votació per la revisió de la classificació penitenciària d’Urdangarin, és a dir, es decidia si Urdangarin obtindria un règim més flexible que li permetés sortir alguns caps de setmana o puntualment per motius laborals. El resultat va ser que només dos dels set components de la mesa van votar a favor: la pedagoga i un dels subdirectors. De moment, Urdangarin es quedarà com estava.

Presó de dones de Brieva
Presó de dones de Brieva | CEDIDA

Iñaki però, ha recorregut la decisió a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries; mentre espera la seva resolució, haurà de seguir en el seu mòdul com fins ara, en solitari. Cal recordar que Urdangarin compleix una condemna des de juny per cooperació necessària en un delicte de prevaricació continuada, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau a l’Administració i dos delictes fiscals.

La vida penitenciària, un punt i a part

L’inici del seu ingrés a presó va estar marcat pel seu aïllament, que li va fer passar molts mals moments. Després d’adquirir el segon grau però, va poder millorar la seva adaptació a la vida penitenciària i ha començat a participar de tallers i activitats. Els funcionaris de Brieva han confirmat que actualment, Iñaki es troba amb molt bona forma física i psíquica.

La seva bona forma física es deu en gran part a la incorporació de l’activitat física en la seva rutina diària, si més no, l’esport sempre ha format part de la seva vida. Així, en el seu mòdul li han instal·lat una cinta de córrer i accedeix habitualment al poliesportiu de dones quan aquestes no hi són. A més a més, compta amb el suport indestructible de la seva família, tot i que els rumors de divorci no paren d’amenaçar el seu matrimoni.

 

Comentaris

envia el comentari