Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elionor, Letícia i Sofia el dia 12 d'octubre de 2020

La infanta Sofia, desolada en rebre la notícia de la setmana a la Zarzuela

La princesa Elionor estarà dos anys fora d'Espanya per poder cursar els seus estudis de Batxillerat

Elionor, Letícia i Sofia el dia 12 d'octubre de 2020
La infanta Sofía, desolada pel que està a punt de fer Elionor| G3

El rei Felip i la reina Letícia han decidit enviar la seva filla gran, Elionor, princesa d'Astúries i futura hereva al tron, a cursar els seus estudis de Batxillerat al Regne Unit. Aquests últims dies s'han inundat les portades i els telenotícies amb aquesta exclusiva i, per descomptat, s'ha qüestionat per què els reis han decidit enviar la princesa Elionor fora d'Espanya. Sembla que, una vegada més, es posa en dubte l'educació espanyola, en aquesta ocasió pels mateixos reis.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Elionor es mudarà al Regne Unit per estudiar Batxillerat

Elionor cursarà durant dos anys el programa d'estudis del Batxillerat Internacional de la institució educativa Col·legis del Món Unit (UWC) a l'UWC Atlantic College de Gal·les, Regne Unit. En un comunicat, la Casa Reial assegura que Elionor s'ha sotmès al procés de selecció exigit per la Fundació Comitè Espanyol dels Col·legis del Món Unit (UWC Espanya), que consta d'una fase inicial de preselecció, desenvolupada de forma anònima per cada candidat, i d'una fase final, duta a terme de forma telemàtica amb diferents proves.

El programa acadèmic es desenvolupa en dos cursos (2021-2022 i 2022-2023), i comprèn matèries de ciències com de lletres. És un dels programes acadèmics més complets i exigents a escala europea. La princesa ha passat totes les proves, i això vol dir que després de les vacances d'estiu viatjarà al Regne Unit i no tornarà a viure a la Zarzuela fins a 2023.

Aquest programa es completa amb un curs interdisciplinari comú sobre teoria del coneixement, una monografia de caràcter investigador, així com un programa especial de creativitat (teatre, música, art, etc.), acció (esports). Així mateix, compta amb una activitat que impliqui un servei a la comunitat (suport en escoles locals, treball amb nens amb discapacitat intel·lectual, tercera edat, primers auxilis, manteniment de costes i boscos propers, control dels índexs de contaminació mediambiental, cura i recuperació d'espècies animals, rescat marítim, guardacostes, etc.).

Per tant, cada alumne pot escollir l'àmbit amb el qual se senti més còmode i la incorporació de la princesa d'Astúries a l'escola està prevista entre finals d'agost i primers de setembre. Així doncs, Elionor residirà, com la resta d'alumnes, d'acord amb el règim d'internat que l'UWC Atlantic College té establert dins del seu recinte, on disposa de diverses cases en què els alumnes es distribueixen per grups de nacionalitats, orígens i confessions diferents, que conviuen amb professors i empleats del centre.

Els reis pagaran un total de 76.500 € a l'any per l'UWC Atlantic College

El cost del batxillerat internacional que cursarà la princesa, segons apunta la Casa Reial en el seu comunicat, serà satisfet en la seva integritat personalment pels reis amb la seva assignació anual i ascendeix a la quantitat de 67.000 lliures esterlines a l'any. És a dir, que la seva educació i estada al Regne Unit ascendirà a uns 76.500 € a l'any.

La infanta Sofia, però, es quedarà a la Zarzuela i continuarà amb els seus estudis i la seva vida habitual. La forta unió entre Sofia i Elionor és evident, ho han demostrat sempre públicament, i a ambdues els costarà trencar les seves rutines i estar lluny l'una de l'altra. Així tot, Sofia entén que aquesta és la millor opció educativa per a la seva germana i, com conseqüent, per al futur de país.

Els que no estan tant d'acord amb aquesta decisió del rei Felip i la reina Letícia són gran quantitat dels polítics i altres usuaris de xarxes socials que han tret les seves urpes i han mostrat el seu descontentament.

La gran majoria no comprenen aquest malbaratament de diners anual per uns estudis internacionals que podria exercir perfectament a Madrid. A més, la crisi de la Covid-19 tampoc ajuda què es concebi aquesta idea com una cosa bona o important per al futur del país. Això sense esmentar el menyspreu a l'educació espanyola.