Rocío Carrasco amb expressió de dolor

L'informe clau: «Recomanem mesures de protecció per Rocío Carrasco»

Uns documents que revelen el vertader estat en què es troba la filla de Rocío Jurado han sortit a la llum

El terrible testimoni de Rocío Carraco fa tremolar molts periodistes. Gran part del públic no entén per què cap es va posar en contacte amb ella abans de donar veu a unes certes informacions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La filla de la Jurado ha estat en silenci durant més de vint anys, i ha intentat frenar l'assetjament mediàtic que estava sofrint demanant ajuda als jutges. No obstant això, cap mitjà de comunicació es va apiadar d'ella.

Per aquest motiu, quan ha decidit relatar la seva versió dels fets, els espectadors s'han quedat sense alè, i molts tertulians de televisió no han tingut més remei que ajupir el cap. Però, encara continua havent-hi prou gent que desconfia de la seva paraula. Així que alguns informadors han pensat que el millor era continuar investigant sobre el tema.

Recentment, han sortit a la llum uns informes que li donen la raó a Rocío Carrasco. L'exdona d'Antonio David va ser sotmesa a un exhaustiu examen psicològic, que la va assenyalar com víctima d'uns episodis que li havien provocat uns danys irreparables.

«Aquest home, a part de matar-me en vida, m'ha mutilat amb accions a través dels meus fills i dels mitjans de comunicació. Té els meus informes, i sap el que m'ocasionen», comenta molt alarmada.

Malgrat la crueltat de les seves paraules, la justícia va considerar que Rociíto no havia estat víctima de cap agressió. Així que, en 2019 un jutge va arxivar la denúncia que va interposar contra Antonio David per presumptes maltractaments.

Per aquest motiu, l'equip jurídic de la filla de la Jurado no va tenir més remei que passar a la següent fase: sotmetre-la a una minuciosa anàlisi psicològica. A aquest examen es van presentar dos perits, un per cada part, i la seva sentència és completament alarmant.

«Recomanem mesures de protecció que limitin l'exposició mediàtica de les qüestions intrafamiliars», escriuen els experts.

Els informes secrets de Rocío Carrasco

La filla de Rocío Jurado ha aportat una infinitat de documents perquè Telecinco confia en la seva paraula. Són les mateixes proves que va presentar davant el jutge: informes psicològics, declaracions d'Antonio David Flores, comunicats mèdics, i una infinitat de papers que no van servir de res.

De fet, alguns mitjans van acusar Mediaset d'haver esbiaixat la informació. Concretament, el periòdic 'El Mundo' va acusar Rociíto, i al seu documental, d'haver-se inventat un intent de suïcidi. Però, la protagonista de 'Contar la verdad para continuar viva' té totes les proves que demostren les seves acusacions.

Rocío Carrasco té en el seu poder vint-i-tres informes mèdics i psiquiàtrics, retallades de premsa i denúncies. Encara que, es nega a compartir uns certs detalls amb l'audiència, perquè pertanyen a la seva més estricta intimitat. És el mateix argument que sempre ha utilitzat en els tribunals.

Al novembre del 2000, Rociíto es va posar en contacte amb el Defensor del Menor. Li va comunicar la seva incapacitat per a defensar-se davant els atacs d'Antonio David Flores, i li va pregar que interposés alguna mesura perquè la vida dels seus fills deixés d'estar en boca de tots.

Una vegada que els nens han complert la majoria d'edat, Rocío està disposada a recuperar-los. Malgrat no tenir moltes esperances, vol que escoltin la seva versió. Per aquest motiu, ha compartit alguns dels documents més privats de la batalla judicial contra Antonio David Flores.

«La Sra. Carrasco exposa haver mantingut un esforç en el desenvolupament de la seva obstinació professional, per la continuïtat del Sr. Flores en la realització d'exclusives en diferents mitjans de premsa escrita, així com entrevistes en cadenes de televisió, en les quals ha mantingut la seva actitud desqualificadora i de menyspreu», relata un dels perits.

La filla de la Jurado es va veure obligada a desaparèixer de la vida pública. Mentrestant, va sofrir un linxament que va acabar generant odi fins i tot en els seus propis fills. Segons els informes, Rocío sempre ha posat molta obstinació perquè els nens no tinguessin constància del seu turment. Per aquest motiu, mai han dubtat de les acusacions del seu pare.

«Amb relació als seus fills, exposa haver mantingut una actitud d'ocultació sobre el patiment de simptomatologia d'afecció anímica, alhora que evitava mostrar una actitud de malestar cap a la figura paterna dels fills», escriu el psicòleg que la va avaluar. Es penediran Rocío i David Flores per no haver confiat en la seva mare?