Els veïns de Canet ja es van manifestar contra els MENA el mes de març

Ingressen en règim tancat durant tres mesos prorrogables els dos MENA detinguts per agressió sexual a Canet

Així ho ha decidit el jutjat de guàrdia de menors número 4 | D'altra banda, la Generalitat demana responsabilitat i «no generalitzar»

El jutjat de guàrdia de menors número 4 ha decidit que els dos menors estrangers tutelats per la Generalitat detinguts per una agressió sexual  a Canet de Mar el cap de setmana ingressin en un centre en règim tancat durant tres mesos prorrogables, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). la decisió ha creat certa polèmica a les xarxes socials. De fet, els mes de març ja hi va haver alguna manifestació espontànea de veïns contra la presència de menors tutelats al municipi.

El Govern ja ha anunciat que es presentarà com a acusació contra aquests dos joves, i també contra l'altre menor  detingut per un intent d'agressió al Masnou  aquest diumenge. 

Afers Socials demana responsabilitat i no condemnar un col·lectiu per les agressions sexuals de 3 MENAs

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha demanat no condemnar tot un col·lectiu per les agressions sexuals que hagin comès 3 MENA —menors estrangers no acompanyats—a Canet de Mar i al Masnou. «Tots plegats hem de ser responsables i evitar que de tres casos particulars s'elevi a tot un col·lectiu», ha dit a Catalunya Ràdio.

Després de condemnar rotundament els fets, Oliva ha demanat «no generalitzar»  i ha recordat que hi ha 4.200 menors estrangers tutelats ara mateix per la Generalitat. «Jo el que temo és que no puguem fer una acollida amb garanties», ha dit en preguntar-li si té por que aquests dos casos provoquin rebuig social. La secretària ha apuntat que un dels tres menors implicats sí que va mostrar un comportament «més disruptiu» al centre, però els altres actuaven amb normalitat.

Georgia Oliva
La secretària d'atenció a la Infància, Assistència i Joventut, Georgia Oliva | ACN

 

Oliva ha condemnat rotundament els fets

Oliva ha apuntat que l'acollida d'aquests menors «no està exempta de problemàtiques i dificultats», però ha insistit que «en la immensa majoria de casos», la inclusió social d'aquests joves «es produeix de forma satisfactòria». Ha explicat que ja fa temps que treballen en programes de prevenció de les violències masclistes als centres de protecció, però ha negat que es pugui dir que els protocols han fallat per tres casos de 4.200 menors.  «És molt difícil preveure quines accions cometrà una persona en un futur», ha assenyalat

Segons Oliva,  les agressions sexistes no poden passar inadvertides, s'han de treure a la llum i denunciar-les. De fet, el Govern es personarà com a acusació particular, però ha demanat parlar «del què i no del qui». Malgrat tot, ha reconegut que «hi ha qui vol portar el debat cap a les característiques d'aquests joves».

També et pot interessar...