Imatge de Joan Manuel Serrat durant un dels seus concerts

Joan Manuel Serrat, obligat a deixar casa seva per buscar una solució al seu estat

Joan Manuel ha pres una decisió que marcarà un abans i un després

Joan Manuel Serrat passarà a la història del país com un dels millors músics de les últimes dècades, és un referent per als seus companys. Des de molt jove va demostrar que tenia una sensibilitat especial per compondre, per això les seves cançons tenen tant de sentiment. Recentment ha pres una decisió: retirar-se dels escenaris abans que sigui massa tard.

Primer pla de Joan Manuel Serrat amb un micròfon
Joan Manuel Serrat es retira dels escenaris | GTRES

Joan Manuel Serrat té por que el públic li doni l'esquena, cosa que no passaria mai, però prefereix prevenir abans que curar. Per això ha anunciat que farà una gira els propers mesos i després es retirarà de forma definitiva. Aquest pla ha despertat la curiositat del públic i alguns mitjans han especulat amb el seu estat de salut, però no hi ha res amagat.

Joan Manuel està perfectament, segueix en plena forma i podria continuar cantant, però es mereix gaudir d'una nova etapa. Alguns periodistes han investigat l'artista arran dels darrers esdeveniments i hi ha coses molt interessants. Els experts en música s'han adonat que casa seva va jugar un paper fonamental en la seva trajectòria.

Joan Manuel va haver de deixar casa seva per posar solució al seu estat: era massa sensible i necessitava continuar experimentant. Després d'anunciar-ne la retirada molts mitjans estan analitzant les seves cançons i han descobert aspectes molt interessants. El tema que millor reflecteix com va viure la seva infància és Mi niñez, una de les seves cançons més malenconioses.

Foto de Joan Manuel Serrat
Joan Manuel Serrat és un mestre i un gran referent de la música | GTRES

«Tenia deu anys i un gat pelut i neci que m'esperava als filferros del pati a la tornada de l'escola», diu una estrofa. «Tenia una casa ombrívola que la mare va vestir de tendresa, i un coixí que parlava i sabia de la meva ambició de ser capellà. Tenia un canari groc que només trinava la pena sentint algun vell orguenet o el meu radi de galena» diu la cançó, en castellà.

Joan Manuel Serrat sap qui ha heretat el seu llegat

Joan Manuel es pot sentir orgullós perquè una de les seves netes ha heretat el seu talent, es diu Luna i està guanyant molta popularitat. És cantant i actriu, també treballa a les xarxes socials i té una relació fantàstica amb la premsa. Ha concedit una entrevista a Mujer Hoy i ha assegurat que no se sent del tot còmoda sent famosa.

▶️ Vídeo del dia

«Si puc passar desapercebuda ho prefereixo. És veritat que el cognom és reconegut i que de vegades no em queda cap altra que la gent sàpiga de qui soc neta», explica Luna. Assegura que tot el que té s'ho ha guanyat, s'està preparant molt per ser una bona artista.

Serrat sap que la seva neta és igual de sensible que ell, així que en un futur traurà cançons que potser també passaran a la història. L'artista va deixar la casa familiar buscant un futur i va aconseguir tot el que es va proposar. No va trigar a fer història i a solucionar el seu estat: necessitava cantar com se sentia per conèixer-se millor.

Joan Manuel Serrat sap què és el que cal

Joan Manuel és un referent musical per als companys, però també és un mestre de vida per a la família. Quan era jove va abandonar la llar familiar perquè creia en el seu talent i això és just el que fa falta a la seva neta, Luna. L'actriu ha reconegut que té diverses cançons escrites, però li fa falta una petita empenta.

Foto de Luna Serrat somrient
Luna Serrat, el llegat de Joan Manuel Serrat | GTRES

«L'única cosa que em falta és valor, res més. Em falta sentir-me segura amb això i tant de bo m'arrisqui i surti bé o surti malament. Ja tinc els temes i les melodies per a un àlbum, però encara necessita molta producció», ha declarat a Mujer Hoy.

Serrat es pot sentir orgullós de la seva família, ja que cap membre se n'ha aprofitat per cridar l'atenció dels mitjans. És el pare de molts compositors que han somiat ser la meitat que ell en algun moment de la seva carrera.